Boeken over milieu

De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht voor het milieu en de impact die wij als mensheid hebben op onze planeet. Dit heeft geleid tot een groeiend aantal boeken over milieu die ons bewust maken van de problemen en ons inspireren om actie te ondernemen. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en waar je ze kunt kopen.

1. De verborgen impact

De verborgen impact is geschreven door Babette Porcelijn en gaat over de impact die onze dagelijkse keuzes hebben op het milieu. Het boek laat zien hoe onze consumptiepatronen bijdragen aan klimaatverandering, ontbossing en vervuiling. Het boek is mooi vormgegeven en bevat veel illustraties en infographics. Het is een eye-opener voor iedereen die bewuster wil leven en bij wil dragen aan een duurzame toekomst.

Je kunt De verborgen impact kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. De aarde in jezelf

De aarde in jezelf is geschreven door Joke Hermsen en gaat over de relatie tussen mens en natuur. Het boek is een pleidooi voor een meer ecologische levensstijl en laat zien hoe we ons kunnen verbinden met de natuur om zo een duurzame toekomst te creëren. Het boek is goed geschreven en bevat veel filosofische inzichten.

Je kunt De aarde in jezelf kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. De onbewoonbare aarde

De onbewoonbare aarde is geschreven door David Wallace-Wells en gaat over de gevolgen van klimaatverandering. Het boek is een wake-up call en laat zien hoe de toekomst eruit kan zien als we niet snel actie ondernemen. Het boek is soms confronterend en schokkend, maar ook inspirerend omdat het laat zien dat we nog steeds de mogelijkheid hebben om de toekomst te veranderen.

Je kunt De onbewoonbare aarde kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. Het verborgen leven van bomen

Het verborgen leven van bomen is geschreven door Peter Wohlleben en gaat over de fascinerende wereld van bomen. Het boek laat zien hoe bomen communiceren, samenwerken en zelfs voor elkaar zorgen. Het boek is goed geschreven en bevat veel wetenschappelijke inzichten. Het is een inspirerend boek dat ons laat zien hoe belangrijk bomen zijn voor ons ecosysteem.

Je kunt Het verborgen leven van bomen kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. De circulaire economie

De circulaire economie is geschreven door Thomas Rau en Sabine Oberhuber en gaat over de transitie naar een duurzame economie. Het boek laat zien hoe we onze economie kunnen transformeren van een lineair model (waarin we grondstoffen gebruiken en afval produceren) naar een circulair model (waarin we grondstoffen hergebruiken en afval verminderen). Het boek is goed geschreven en bevat veel praktische voorbeelden en tips.

Je kunt De circulaire economie kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken over milieu die ons bewust maken van de problemen en ons inspireren om actie te ondernemen. De boeken die we in dit artikel hebben besproken zijn slechts een kleine selectie van wat er beschikbaar is. Of je nu geïnteresseerd bent in klimaatverandering, duurzame economie of de relatie tussen mens en natuur, er is altijd wel een boek dat bij jou past. Dus ga naar de lokale boekhandel of kijk online bij Bol.com en laat je inspireren!

Plaats een reactie