Boeken over misdaad en criminaliteit

Boeken over misdaad en criminaliteit zijn al jarenlang populair onder lezers. Of het nu gaat om waargebeurde verhalen of fictieve verhalen, er is voor ieder wat wils. In dit artikel zullen we een aantal boeken bespreken die de moeite waard zijn om te lezen.

True crime boeken

True crime boeken zijn boeken die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Deze boeken geven een kijkje in de wereld van misdaad en criminaliteit en zijn vaak gebaseerd op echte politieonderzoeken en rechtszaken. Een aantal populaire true crime boeken zijn:

  • De Heineken Ontvoering door Peter R. de Vries: Dit boek gaat over de ontvoering van biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer in 1983. Peter R. de Vries was destijds betrokken bij het onderzoek en beschrijft in dit boek de gebeurtenissen rondom de ontvoering.
  • Bloedbroeders door John van den Heuvel: In dit boek beschrijft John van den Heuvel de opkomst en ondergang van de beruchte crimineel Stanley Hillis. Het boek geeft een kijkje in de Amsterdamse onderwereld en de rol van Hillis daarin.
  • De zaak-Nicole door Joep Dohmen: Dit boek gaat over de moord op de 21-jarige Nicole van den Hurk in 1995. Joep Dohmen beschrijft in dit boek het politieonderzoek en de rechtszaak die volgde.

True crime boeken zijn onder andere te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com en Bruna.

Fictieve misdaadboeken

Naast true crime boeken zijn er ook veel fictieve misdaadboeken te vinden. Deze boeken zijn verzonnen verhalen, maar spelen zich vaak af in de wereld van misdaad en criminaliteit. Een aantal populaire fictieve misdaadboeken zijn:

  • De Millennium-trilogie door Stieg Larsson: Deze trilogie bestaat uit de boeken Mannen die vrouwen haten, De vrouw die met vuur speelde en Gerechtigheid. De boeken draaien om de journalist Mikael Blomkvist en hacker Lisbeth Salander die samen misdaden oplossen.
  • De Da Vinci Code door Dan Brown: In dit boek gaat professor Robert Langdon op zoek naar de Heilige Graal. Het boek zit vol met spanning en mysterie en is een echte pageturner.
  • De Cock door Appie Baantjer: De boeken van Appie Baantjer draaien om rechercheur De Cock en zijn assistent Vledder die misdaden oplossen in Amsterdam. De boeken zijn klassiekers in het misdaadgenre en zijn nog steeds populair.

Fictieve misdaadboeken zijn onder andere te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com en Bruna.

Conclusie

Boeken over misdaad en criminaliteit zijn er in allerlei soorten en maten. Of je nu geïnteresseerd bent in waargebeurde verhalen of fictieve verhalen, er is voor ieder wat wils. De boeken zijn te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com en Bruna. Dus pak een boek, ga er lekker voor zitten en duik in de wereld van misdaad en criminaliteit!

Plaats een reactie