Boeken over misdaad op straat

De straat is een plek waar veel gebeurt. Het is een plek waar mensen samenkomen, waar ze elkaar ontmoeten en waar ze soms ook in conflict komen. Helaas is de straat ook een plek waar misdaad plaatsvindt. Denk aan diefstal, geweld en drugsgebruik. Er zijn veel boeken geschreven over misdaad op straat. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. De straatvechter – Gerard Spong

In De straatvechter beschrijft Gerard Spong zijn jeugd in de Amsterdamse Jordaan. Hij groeide op in een gezin met acht kinderen en moest al op jonge leeftijd leren vechten om zich staande te houden op straat. Het boek geeft een indringend beeld van het leven in de Jordaan in de jaren vijftig en zestig. Spong beschrijft hoe hij zich ontwikkelde tot een succesvolle advocaat en hoe hij zijn ervaringen op straat gebruikte in zijn werk als strafpleiter.

De straatvechter is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. De straat – Annemarie Haverkamp

In De straat beschrijft Annemarie Haverkamp haar ervaringen als moeder van een gehandicapte zoon. Ze woont in een straat waar veel verschillende mensen wonen, waaronder ook mensen met een beperking. Haverkamp beschrijft hoe ze zich soms onveilig voelt op straat en hoe ze haar zoon probeert te beschermen tegen de gevaren van de straat. Het boek geeft een indringend beeld van het leven in een multiculturele buurt en de problemen die daarbij komen kijken.

De straat is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

3. De straatjongen – John Grisham

In De straatjongen beschrijft John Grisham het leven van Theo Boone, een dertienjarige jongen die dol is op rechten en advocatuur. Theo woont in een stadje waar veel misdaad plaatsvindt en hij raakt betrokken bij een zaak waarbij een man wordt beschuldigd van moord. Theo doet er alles aan om de waarheid boven tafel te krijgen en de man vrij te pleiten. Het boek is spannend en geeft een goed beeld van het leven in een stadje waar misdaad aan de orde van de dag is.

De straatjongen is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

4. De straat – Jan van Mersbergen

In De straat beschrijft Jan van Mersbergen het leven van een groep jongeren die opgroeien in een achterstandswijk. De jongeren hebben weinig perspectief en proberen zich staande te houden in een wereld vol geweld en drugs. Het boek geeft een indringend beeld van het leven in een achterstandswijk en de problemen waar jongeren mee te maken krijgen.

De straat is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

5. De straat – Kees van Beijnum

In De straat beschrijft Kees van Beijnum het leven van een jongen die opgroeit in een volksbuurt in Amsterdam. De jongen raakt betrokken bij een groepje jongeren dat zich bezighoudt met drugs en geweld. Het boek geeft een indringend beeld van het leven in een volksbuurt en de problemen waar jongeren mee te maken krijgen.

De straat is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over misdaad op straat. Deze boeken geven een indringend beeld van het leven op straat en de problemen waar mensen mee te maken krijgen. Of je nu geïnteresseerd bent in de Jordaan in de jaren vijftig, het leven in een multiculturele buurt of het leven van jongeren in een achterstandswijk, er is altijd wel een boek te vinden dat bij je past. De boeken zijn te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Plaats een reactie