Boeken over mishandeling

Mishandeling is een onderwerp dat helaas nog steeds veel voorkomt in onze samenleving. Het kan gaan om fysieke mishandeling, maar ook om emotionele of seksuele mishandeling. Gelukkig zijn er verschillende boeken geschreven over dit onderwerp, die kunnen helpen bij het begrijpen en verwerken van deze traumatische ervaringen. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

1. ‘Het duivelskind’ van Maria Genova

Dit boek vertelt het waargebeurde verhaal van Angel van der Vecht, die opgroeide in een gezin waarin ze zwaar mishandeld werd door haar moeder. Het boek beschrijft de gruwelijke details van de mishandelingen en hoe Angel uiteindelijk wist te ontsnappen aan haar moeder. Het is een indrukwekkend en aangrijpend verhaal dat laat zien hoeveel impact mishandeling kan hebben op iemands leven.

‘Het duivelskind’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. ‘Stil in mij’ van Judith Visser

In ‘Stil in mij’ vertelt Judith Visser haar eigen verhaal over de mishandeling die ze als kind heeft meegemaakt. Het boek beschrijft hoe ze als volwassene nog steeds worstelt met de gevolgen van deze traumatische ervaring. Het is een eerlijk en openhartig boek dat laat zien hoe moeilijk het kan zijn om te leven met de gevolgen van mishandeling.

‘Stil in mij’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

3. ‘Het vergeten kind’ van Melissa Skaye

In ‘Het vergeten kind’ vertelt Melissa Skaye het verhaal van de jonge Emma, die opgroeit in een gezin waarin ze zwaar mishandeld wordt door haar vader. Het boek beschrijft de gruwelijke details van de mishandelingen en hoe Emma uiteindelijk weet te ontsnappen aan haar vader. Het is een aangrijpend verhaal dat laat zien hoe belangrijk het is om te blijven vechten voor je eigen geluk en veiligheid.

‘Het vergeten kind’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

4. ‘De schaduw van mijn moeder’ van Nicolien Mizee

In ‘De schaduw van mijn moeder’ beschrijft Nicolien Mizee haar eigen ervaringen met emotionele mishandeling door haar moeder. Het boek laat zien hoe deze ervaringen haar leven hebben beïnvloed en hoe ze uiteindelijk heeft geleerd om hiermee om te gaan. Het is een indrukwekkend en inspirerend verhaal dat laat zien hoeveel kracht er nodig is om te kunnen herstellen van emotionele mishandeling.

‘De schaduw van mijn moeder’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

5. ‘Verborgen tralies’ van Hameeda Lakho

In ‘Verborgen tralies’ vertelt Hameeda Lakho haar eigen verhaal over de mishandeling die ze heeft meegemaakt in haar huwelijk. Het boek beschrijft hoe ze uiteindelijk wist te ontsnappen aan haar gewelddadige man en hoe ze haar leven weer opbouwde. Het is een inspirerend verhaal dat laat zien hoeveel moed er nodig is om te kunnen ontsnappen aan een gewelddadige relatie.

‘Verborgen tralies’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Mishandeling is een onderwerp dat helaas nog steeds veel voorkomt in onze samenleving. Gelukkig zijn er verschillende boeken geschreven over dit onderwerp, die kunnen helpen bij het begrijpen en verwerken van deze traumatische ervaringen. In dit artikel hebben we een aantal van deze boeken besproken en verteld waar je ze kunt kopen. We hopen dat deze boeken kunnen bijdragen aan meer begrip en bewustwording over dit belangrijke onderwerp.

Plaats een reactie