Boeken over mode en textiel

Mode en textiel zijn twee onderwerpen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Mode is immers de kunst van het kleden en textiel is het materiaal waaruit kleding wordt gemaakt. Er zijn talloze boeken geschreven over mode en textiel, variërend van historische overzichten tot praktische handleidingen. In dit artikel zullen we een aantal van de beste boeken over mode en textiel bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

1. The Fashion Book

The Fashion Book is een uitgebreide encyclopedie van de mode-industrie, geschreven door Phaidon Press. Het boek bevat meer dan 500 pagina’s met informatie over de geschiedenis van de mode, ontwerpers, stijlen en trends. Het is een geweldige bron voor iedereen die geïnteresseerd is in mode en wil begrijpen hoe de mode-industrie werkt. Het boek bevat ook prachtige foto’s van beroemde ontwerpers en hun creaties.

The Fashion Book is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

2. Fabric for Fashion: The Complete Guide

Fabric for Fashion: The Complete Guide is een praktische handleiding voor het werken met textiel. Het boek is geschreven door Clive Hallett en Amanda Johnston en bevat informatie over verschillende soorten stoffen, hun eigenschappen en hoe ze te gebruiken in kledingontwerp. Het boek bevat ook instructies voor het maken van patronen en het naaien van kledingstukken.

Fabric for Fashion: The Complete Guide is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

3. The Little Dictionary of Fashion

The Little Dictionary of Fashion is geschreven door Christian Dior en is een klassieker op het gebied van modeboeken. Het boek bevat korte, pittige hoofdstukken over verschillende aspecten van mode, zoals accessoires, kleuren en stijlen. Het is een geweldige bron voor iedereen die geïnteresseerd is in mode en wil begrijpen hoe de mode-industrie werkt.

The Little Dictionary of Fashion is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

4. The Fashion Designer’s Textile Directory

The Fashion Designer’s Textile Directory is geschreven door Gail Baugh en is een uitgebreide gids voor het werken met textiel in de mode-industrie. Het boek bevat informatie over verschillende soorten stoffen, hun eigenschappen en hoe ze te gebruiken in kledingontwerp. Het boek bevat ook instructies voor het maken van patronen en het naaien van kledingstukken.

The Fashion Designer’s Textile Directory is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

5. The End of Fashion: How Marketing Changed the Clothing Business Forever

The End of Fashion: How Marketing Changed the Clothing Business Forever is geschreven door Teri Agins en is een fascinerend boek over de mode-industrie. Het boek beschrijft hoe de mode-industrie is veranderd door de opkomst van marketing en branding. Het boek bevat ook interviews met beroemde ontwerpers en insiders uit de mode-industrie.

The End of Fashion: How Marketing Changed the Clothing Business Forever is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over mode en textiel, variërend van historische overzichten tot praktische handleidingen. In dit artikel hebben we een aantal van de beste boeken over mode en textiel besproken en waar je deze boeken kunt kopen. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de mode, het werken met textiel of de veranderingen in de mode-industrie, er is een boek voor jou. Dus ga naar je lokale boekhandel of bestel online en ontdek de fascinerende wereld van mode en textiel!

Plaats een reactie