Boeken over moderne dans

Moderne dans is een kunstvorm die zich in de 20e eeuw ontwikkelde als reactie op de klassieke ballettraditie. Het is een vorm van dans die zich kenmerkt door een grote vrijheid in beweging en expressie. Er zijn talloze boeken geschreven over moderne dans, variërend van geschiedenisboeken tot biografieën van beroemde dansers en choreografen. In dit artikel zullen we een aantal van de beste boeken over moderne dans bespreken en waar je deze kunt kopen.

Geschiedenisboeken

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van moderne dans, zijn er verschillende boeken die je kunt lezen. Een van de meest uitgebreide is “Modern Dance, Negro Dance” van Pearl Primus. Dit boek beschrijft de ontwikkeling van moderne dans in de Verenigde Staten vanaf de jaren 30 tot de jaren 60, met speciale aandacht voor de invloed van zwarte dansers en choreografen. Het boek is te koop bij Bol.com.

Een ander boek dat de geschiedenis van moderne dans behandelt, is “Dance in America” van Walter Terry. Dit boek beschrijft de ontwikkeling van moderne dans in de Verenigde Staten vanaf de jaren 20 tot de jaren 70. Het boek bevat ook interviews met beroemde dansers en choreografen uit die tijd. Het boek is te koop bij Bol.com.

Biografieën

Er zijn talloze biografieën geschreven over beroemde moderne dansers en choreografen. Een van de meest bekende is “Martha Graham: The Evolution of Her Dance Theory and Training” van Marian Horosko. Dit boek beschrijft het leven en werk van Martha Graham, een van de grondleggers van moderne dans. Het boek bevat ook foto’s en beschrijvingen van haar choreografieën. Het boek is te koop bij Bol.com.

Een andere interessante biografie is “Alvin Ailey: A Life in Dance” van Jennifer Dunning. Dit boek beschrijft het leven en werk van Alvin Ailey, een van de meest invloedrijke moderne dansers en choreografen van de 20e eeuw. Het boek bevat ook foto’s en beschrijvingen van zijn choreografieën. Het boek is te koop bij Bol.com.

Technische boeken

Als je zelf moderne dans wilt leren of je techniek wilt verbeteren, zijn er verschillende boeken die je kunt lezen. Een van de meest uitgebreide is “The Modern Dance” van John Martin. Dit boek beschrijft de technieken en principes van moderne dans en bevat ook oefeningen en choreografieën. Het boek is te koop bij Bol.com.

Een ander boek dat de techniek van moderne dans behandelt, is “Anatomy, Dance Technique and Injury Prevention” van Justin Howse. Dit boek beschrijft de anatomie van het lichaam en hoe deze kennis kan worden toegepast bij het beoefenen van moderne dans. Het boek bevat ook oefeningen en tips voor het voorkomen van blessures. Het boek is te koop bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over moderne dans, variërend van geschiedenisboeken tot biografieën en technische boeken. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van moderne dans, het leven van beroemde dansers en choreografen, of het verbeteren van je eigen techniek, er is altijd wel een boek dat bij je past. De boeken zijn te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van moderne dans en laat je inspireren door de vele boeken die erover geschreven zijn.

Plaats een reactie