Boeken over Molukkers

Molukkers zijn een bevolkingsgroep die afkomstig is van de Molukse eilanden in Indonesië. In de jaren ’50 en ’60 kwamen veel Molukkers naar Nederland als KNIL-militairen en hun gezinnen. Sindsdien hebben Molukkers een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse geschiedenis en cultuur. Er zijn dan ook veel boeken geschreven over Molukkers en hun geschiedenis. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

De geschiedenis van Molukkers in Nederland

Een van de bekendste boeken over de geschiedenis van Molukkers in Nederland is “De geschiedenis van de Molukkers in Nederland” van Fridus Steijlen. Dit boek beschrijft de geschiedenis van de Molukkers in Nederland vanaf hun aankomst in de jaren ’50 tot aan de huidige tijd. Het boek gaat in op de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen die hebben geleid tot de komst van de Molukkers naar Nederland en de problemen die zij hebben ondervonden bij hun integratie in de Nederlandse samenleving. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Molukse literatuur

Er zijn ook veel boeken geschreven door Molukse auteurs over hun eigen geschiedenis en cultuur. Een van de bekendste Molukse auteurs is Alfred Birney. Zijn boek “De tolk van Java” won in 2017 de Libris Literatuurprijs. Het boek gaat over het leven van zijn vader, die als KNIL-militair heeft gevochten in Nederlands-Indië en later naar Nederland is gekomen. Het boek beschrijft de trauma’s die zijn vader heeft opgelopen tijdens zijn diensttijd en de moeizame relatie die hij had met zijn zoon. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Een andere bekende Molukse auteur is Marion Bloem. Haar boek “Geen gewoon Indisch meisje” gaat over haar eigen jeugd als Molukse in Nederland. Het boek beschrijft de problemen die zij heeft ondervonden bij haar integratie in de Nederlandse samenleving en haar zoektocht naar haar eigen identiteit. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Molukse muziek

Naast literatuur zijn er ook veel boeken geschreven over Molukse muziek. Een van de bekendste boeken op dit gebied is “Molukse muziek in Nederland” van Wim van Zanten. Dit boek beschrijft de geschiedenis van Molukse muziek in Nederland en de rol die deze muziek heeft gespeeld bij de integratie van Molukkers in de Nederlandse samenleving. Het boek bevat ook veel foto’s en interviews met bekende Molukse muzikanten. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over Molukkers en hun geschiedenis en cultuur. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Molukkers in Nederland, Molukse literatuur of Molukse muziek, er is altijd wel een boek te vinden dat bij je past. De boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com. Door deze boeken te lezen kun je meer te weten komen over de geschiedenis en cultuur van Molukkers en hun belangrijke rol in de Nederlandse samenleving.

Plaats een reactie