Boeken over moslimvrouwen

De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht gekomen voor de verhalen van moslimvrouwen. Deze verhalen zijn vaak onderbelicht gebleven, maar gelukkig zijn er steeds meer boeken die deze verhalen vertellen. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

De boeken

1. ‘Ik ga op reis en laat achter’ van Naima El Bezaz

‘Ik ga op reis en laat achter’ is een autobiografisch boek van Naima El Bezaz. In dit boek vertelt ze over haar leven als Marokkaanse vrouw in Nederland. Ze beschrijft haar strijd om zichzelf te vinden en haar eigen weg te gaan, terwijl ze tegelijkertijd probeert te voldoen aan de verwachtingen van haar familie en de Marokkaanse gemeenschap.

Dit boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. ‘De moslima’s’ van Nadia Bouras

‘De moslima’s’ is een boek van Nadia Bouras waarin ze de verhalen vertelt van moslimvrouwen in Nederland. Ze laat zien hoe deze vrouwen hun weg vinden in een samenleving die niet altijd even tolerant is en hoe ze omgaan met de vooroordelen en discriminatie waar ze mee te maken krijgen.

Dit boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. ‘De weg naar het noorden’ van Nazmiye Oral

‘De weg naar het noorden’ is een boek van Nazmiye Oral waarin ze haar eigen verhaal vertelt. Ze groeide op in een traditioneel Turks gezin in Nederland en moest vechten voor haar vrijheid en haar eigen identiteit. In dit boek beschrijft ze haar zoektocht naar zichzelf en haar plaats in de wereld.

Dit boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. ‘De moslimvrouw als nieuwe feminist’ van Samira Bendadi

‘De moslimvrouw als nieuwe feminist’ is een boek van Samira Bendadi waarin ze laat zien hoe moslimvrouwen zich steeds meer emanciperen en hun eigen weg vinden in de samenleving. Ze beschrijft hoe deze vrouwen zich verzetten tegen de patriarchale structuren binnen de islam en hoe ze hun eigen interpretatie geven aan de koran.

Dit boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Waar te koop?

De boeken over moslimvrouwen zijn te koop bij de lokale boekhandel, maar ook online bij Bol.com. Het voordeel van online bestellen is dat je vaak meer keuze hebt en dat je de boeken gemakkelijk thuis kunt laten bezorgen. Daarnaast zijn er ook diverse webshops die gespecialiseerd zijn in boeken over moslimvrouwen, zoals islamitischeboekhandel.nl en moslima.nl.

Conclusie

De boeken over moslimvrouwen zijn een belangrijke aanvulling op de literatuur. Ze geven een stem aan vrouwen die vaak onderbelicht zijn gebleven en laten zien hoe zij hun eigen weg vinden in een samenleving die niet altijd even tolerant is. Door deze verhalen te lezen, krijgen we meer begrip en inzicht in de levens van moslimvrouwen en kunnen we bijdragen aan een meer inclusieve samenleving.

Plaats een reactie