Boeken over motoren

Ben jij een echte motorliefhebber en op zoek naar inspiratie, technische kennis of gewoon een goed verhaal? Dan zijn er talloze boeken over motoren te vinden in het Nederlands. In dit artikel zetten we een aantal interessante boeken voor je op een rijtje en vertellen we waar je deze kunt kopen.

1. Het Motorboek

Het Motorboek is een uitgebreide encyclopedie over motoren. Het boek behandelt alle aspecten van de motorfiets, van de geschiedenis tot de techniek en van de verschillende modellen tot de accessoires. Het boek is geschreven door de Nederlandse motorjournalist Paul van Hooff en bevat meer dan 500 pagina’s aan informatie en foto’s. Het Motorboek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. De Motorreisgids

Ben jij een avontuurlijke motorrijder en op zoek naar inspiratie voor mooie reizen? Dan is De Motorreisgids een aanrader. Dit boek bevat 40 verschillende routes door Europa, van de Noorse fjorden tot de Spaanse kust. Het boek is geschreven door de Nederlandse motorjournalist Bert Duursma en bevat naast de routes ook praktische informatie over de beste reistijd, de mooiste bezienswaardigheden en de beste overnachtingsplekken. De Motorreisgids is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. Het Grote Motorboek

Het Grote Motorboek is een verzameling van de beste motorverhalen uit de Nederlandse literatuur. Het boek bevat verhalen van onder andere Jan Cremer, Herman Brusselmans en Tommy Wieringa. Het Grote Motorboek is samengesteld door de Nederlandse schrijver en motorliefhebber Özcan Akyol en bevat naast de verhalen ook persoonlijke anekdotes en foto’s van de schrijvers. Het Grote Motorboek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. Het Motorrijbewijs

Wil jij graag je motorrijbewijs halen of ben je net begonnen met lessen? Dan is Het Motorrijbewijs een handig naslagwerk. Dit boek behandelt alle aspecten van het motorrijden, van de verkeersregels tot de techniek en van de exameneisen tot de praktijklessen. Het Motorrijbewijs is geschreven door de Nederlandse motorinstructeur Rob Stokvis en bevat naast de informatie ook praktische tips en oefeningen. Het Motorrijbewijs is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. De Motorfiets

De Motorfiets is een fotoboek met meer dan 100 jaar aan motorfietsgeschiedenis. Het boek bevat foto’s van de mooiste en meest bijzondere motorfietsen uit de hele wereld, van de eerste modellen tot de nieuwste technologieën. De Motorfiets is samengesteld door de Nederlandse motorjournalist Ad van de Wiel en bevat naast de foto’s ook achtergrondinformatie over de verschillende modellen. De Motorfiets is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

6. Het Grote Motorboek voor Vrouwen

Ben jij als vrouwelijke motorrijder op zoek naar inspiratie en tips? Dan is Het Grote Motorboek voor Vrouwen een aanrader. Dit boek behandelt alle aspecten van het motorrijden voor vrouwen, van de juiste kleding tot de beste motoren en van de mooiste routes tot de leukste evenementen. Het Grote Motorboek voor Vrouwen is geschreven door de Nederlandse motorjournaliste Elles de Bruin en bevat naast de informatie ook persoonlijke verhalen van andere vrouwelijke motorrijders. Het Grote Motorboek voor Vrouwen is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Naast deze boeken zijn er nog talloze andere boeken over motoren te vinden in het Nederlands. Of je nu op zoek bent naar technische informatie, inspiratie voor mooie reizen of gewoon een goed verhaal, er is voor ieder wat wils. De boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Plaats een reactie