Boeken over muziekproductie

Als je geïnteresseerd bent in muziekproductie, dan zijn er talloze boeken beschikbaar die je kunnen helpen om je vaardigheden te verbeteren. Of je nu een beginner bent of een ervaren producer, er is altijd wel een boek dat bij je past. In dit artikel zullen we een aantal van de beste boeken over muziekproductie bespreken en waar je deze kunt kopen.

1. Mixing Secrets for the Small Studio

Dit boek van Mike Senior is een absolute must-have voor elke beginnende producer. Het boek behandelt alle aspecten van het mixen van muziek, van het opzetten van je studio tot het gebruik van effecten en het mixen van verschillende instrumenten. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat talloze voorbeelden en tips die je direct kunt toepassen in je eigen producties.

Je kunt Mixing Secrets for the Small Studio kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. The Mixing Engineer’s Handbook

Dit boek van Bobby Owsinski is een uitgebreide gids voor het mixen van muziek. Het boek behandelt alle aspecten van het mixen, van het opzetten van je studio tot het gebruik van effecten en het mixen van verschillende instrumenten. Het boek bevat ook interviews met bekende mixers en producers, waardoor je een kijkje krijgt in de keuken van de professionals.

Je kunt The Mixing Engineer’s Handbook kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. The Art of Mixing

Dit boek van David Gibson is een klassieker op het gebied van muziekproductie. Het boek behandelt alle aspecten van het mixen van muziek, van het opzetten van je studio tot het gebruik van effecten en het mixen van verschillende instrumenten. Het boek bevat ook talloze voorbeelden en tips die je direct kunt toepassen in je eigen producties.

Je kunt The Art of Mixing kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. Modern Recording Techniques

Dit boek van David Miles Huber en Robert E. Runstein is een uitgebreide gids voor het opnemen en mixen van muziek. Het boek behandelt alle aspecten van het opnemen en mixen, van het opzetten van je studio tot het gebruik van effecten en het mixen van verschillende instrumenten. Het boek bevat ook talloze voorbeelden en tips die je direct kunt toepassen in je eigen producties.

Je kunt Modern Recording Techniques kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. The Mixing Engineer’s Handbook: Second Edition

Dit boek van Bobby Owsinski is een geactualiseerde versie van zijn eerder genoemde boek. Het boek behandelt alle aspecten van het mixen van muziek, van het opzetten van je studio tot het gebruik van effecten en het mixen van verschillende instrumenten. Het boek bevat ook interviews met bekende mixers en producers, waardoor je een kijkje krijgt in de keuken van de professionals.

Je kunt The Mixing Engineer’s Handbook: Second Edition kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken beschikbaar over muziekproductie, van beginnersgidsen tot uitgebreide handleidingen voor ervaren producers. De boeken die we hier hebben besproken zijn slechts een kleine selectie van wat er beschikbaar is. Of je nu een beginner bent of een ervaren producer, er is altijd wel een boek dat bij je past. Je kunt deze boeken kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Plaats een reactie