Boeken over muziekstijlen

Muziek is een universele taal die mensen over de hele wereld verbindt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er talloze boeken zijn geschreven over verschillende muziekstijlen. Of je nu geïnteresseerd bent in klassieke muziek, jazz, rock, pop of elektronische muziek, er is altijd wel een boek dat bij jouw interesse past. In dit artikel zullen we een aantal boeken bespreken die de moeite waard zijn om te lezen.

Klassieke muziek

Als je geïnteresseerd bent in klassieke muziek, dan is het boek ‘De Klassieke Muziek Canon’ van Ab Nieuwdorp een aanrader. In dit boek beschrijft Nieuwdorp de 50 belangrijkste werken uit de klassieke muziekgeschiedenis. Hij vertelt over de componisten, de ontstaansgeschiedenis en de betekenis van de werken. Het boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Jazz

Als je meer wilt weten over jazz, dan is het boek ‘Jazz’ van Scott DeVeaux en Gary Giddins een aanrader. Dit boek beschrijft de geschiedenis van jazz vanaf de vroege jaren 1900 tot nu. Het boek is rijk geïllustreerd met foto’s en bevat veel informatie over de belangrijkste jazzmuzikanten en hun muziek. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Rock

Als je geïnteresseerd bent in rockmuziek, dan is het boek ‘The Rolling Stone Encyclopedia of Rock & Roll’ een must-read. Dit boek beschrijft de geschiedenis van rockmuziek vanaf de jaren 50 tot nu. Het bevat informatie over de belangrijkste artiesten, bands en albums en is rijk geïllustreerd met foto’s. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Pop

Als je meer wilt weten over popmuziek, dan is het boek ‘1001 Albums You Must Hear Before You Die’ een aanrader. Dit boek beschrijft de 1001 belangrijkste albums uit de popmuziekgeschiedenis. Het bevat informatie over de artiesten, de ontstaansgeschiedenis en de betekenis van de albums. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Elektronische muziek

Als je geïnteresseerd bent in elektronische muziek, dan is het boek ‘Energy Flash’ van Simon Reynolds een aanrader. Dit boek beschrijft de geschiedenis van elektronische muziek vanaf de jaren 70 tot nu. Het bevat informatie over de belangrijkste artiesten, de ontstaansgeschiedenis en de betekenis van de muziek. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over verschillende muziekstijlen. Of je nu geïnteresseerd bent in klassieke muziek, jazz, rock, pop of elektronische muziek, er is altijd wel een boek dat bij jouw interesse past. De boeken die we in dit artikel hebben besproken zijn slechts een kleine selectie van wat er allemaal te vinden is. Bezoek de lokale boekhandel of kijk online bij Bol.com om meer boeken over muziekstijlen te ontdekken.

Plaats een reactie