Boeken over nah

NAH staat voor Niet Aangeboren Hersenletsel. Dit kan ontstaan door bijvoorbeeld een beroerte, een ongeluk of een hersentumor. Mensen met NAH hebben vaak te maken met blijvende gevolgen, zoals vermoeidheid, concentratieproblemen en geheugenproblemen. Er zijn verschillende boeken geschreven over NAH, zowel voor mensen met NAH zelf als voor hun naasten en professionals. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken.

Boeken voor mensen met NAH

Er zijn verschillende boeken geschreven voor mensen met NAH zelf. Hieronder volgen een aantal voorbeelden:

1. Hersenstormen – Martine van den Brink

In Hersenstormen beschrijft Martine van den Brink haar eigen ervaringen met NAH. Ze vertelt openhartig over haar worstelingen en hoe ze hiermee omgaat. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel praktische tips. Het is een aanrader voor mensen met NAH die op zoek zijn naar herkenning en handvatten.

Hersenstormen is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. Ik ben er nog – Martine Delfos

In Ik ben er nog beschrijft Martine Delfos op een toegankelijke manier wat er gebeurt in het brein bij NAH. Ze legt uit waarom mensen met NAH vaak moeite hebben met concentratie en geheugen en hoe je hiermee om kunt gaan. Het boek bevat veel praktische tips en is geschikt voor zowel mensen met NAH als hun naasten.

Ik ben er nog is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Boeken voor naasten van mensen met NAH

Ook voor naasten van mensen met NAH zijn er verschillende boeken geschreven. Hieronder volgen een aantal voorbeelden:

1. Hersenschorsing – Margriet Sitskoorn

In Hersenschorsing beschrijft Margriet Sitskoorn op een toegankelijke manier wat er gebeurt in het brein bij NAH. Ze legt uit waarom mensen met NAH vaak moeite hebben met concentratie en geheugen en hoe je hiermee om kunt gaan. Het boek bevat veel praktische tips en is geschikt voor zowel naasten als professionals.

Hersenschorsing is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. NAH – Marloes Martens

In NAH beschrijft Marloes Martens haar eigen ervaringen als partner van iemand met NAH. Ze vertelt openhartig over haar worstelingen en hoe ze hiermee omgaat. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel praktische tips. Het is een aanrader voor naasten van mensen met NAH die op zoek zijn naar herkenning en handvatten.

NAH is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Boeken voor professionals

Tot slot zijn er ook verschillende boeken geschreven voor professionals die werken met mensen met NAH. Hieronder volgen een aantal voorbeelden:

1. Handboek neuropsychologie – Joke Spikman

In Handboek neuropsychologie wordt op een wetenschappelijke manier beschreven wat er gebeurt in het brein bij NAH. Het boek is geschikt voor professionals die meer willen weten over de achtergrond van NAH en de gevolgen hiervan. Het bevat veel praktische informatie en is geschreven door verschillende experts op het gebied van neuropsychologie.

Handboek neuropsychologie is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. Behandeling van cognitieve stoornissen na hersenletsel – Caroline van Heugten

In Behandeling van cognitieve stoornissen na hersenletsel wordt beschreven hoe je als professional kunt omgaan met de cognitieve gevolgen van NAH. Het boek bevat veel praktische tips en is geschikt voor professionals die werken met mensen met NAH.

Behandeling van cognitieve stoornissen na hersenletsel is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken geschreven over NAH, zowel voor mensen met NAH zelf als voor hun naasten en professionals. In dit artikel hebben we een aantal van deze boeken besproken. Of je nu op zoek bent naar herkenning, handvatten of wetenschappelijke achtergrondinformatie, er is voor ieder wat wils. De boeken zijn te koop bij zowel de lokale boekhandel als online bij Bol.com.

Plaats een reactie