Boeken over narcisme en relaties

Narcisme is een persoonlijkheidsstoornis die gekenmerkt wordt door een overdreven gevoel van eigenwaarde, gebrek aan empathie en een verlangen naar bewondering. Mensen met narcistische persoonlijkheidsstoornis hebben vaak problemen in relaties, omdat ze moeite hebben om zich in te leven in anderen en zichzelf altijd op de eerste plaats zetten. Gelukkig zijn er veel boeken geschreven over narcisme en relaties, die kunnen helpen om deze problemen te begrijpen en op te lossen.

Boeken over narcisme

Er zijn veel boeken geschreven over narcisme, die kunnen helpen om deze persoonlijkheidsstoornis beter te begrijpen. Hieronder vind je een aantal aanraders:

1. Narcisme: achter de façade

Dit boek van psychotherapeut en narcisme-expert Iris Koops gaat dieper in op de verschillende aspecten van narcisme. Het boek biedt inzicht in de oorzaken en gevolgen van narcisme, en geeft handvatten voor het omgaan met narcistische mensen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. De narcistische wereld ontvlucht

Dit boek van psycholoog en ervaringsdeskundige Mjon van Oers gaat over haar eigen ervaringen met een narcistische partner. Het boek biedt inzicht in de dynamiek van narcistische relaties en geeft handvatten voor het herstellen van de schade die deze relaties kunnen aanrichten. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. Narcisme in relaties

Dit boek van psycholoog en relatietherapeut Wendy van Mieghem gaat over de invloed van narcisme op relaties. Het boek biedt inzicht in de verschillende vormen van narcisme en geeft handvatten voor het herstellen van beschadigde relaties. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Boeken over relaties met narcisten

Naast boeken over narcisme zelf, zijn er ook veel boeken geschreven over relaties met narcisten. Hieronder vind je een aantal aanraders:

1. Omgaan met narcisme in de liefde

Dit boek van psycholoog en relatietherapeut Rika Ponnet gaat over de impact van narcisme op liefdesrelaties. Het boek biedt inzicht in de dynamiek van narcistische relaties en geeft handvatten voor het herstellen van beschadigde relaties. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. Narcistische relaties

Dit boek van psycholoog en relatietherapeut Jan Storms gaat over de impact van narcisme op relaties in het algemeen. Het boek biedt inzicht in de verschillende vormen van narcisme en geeft handvatten voor het omgaan met narcistische mensen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. Narcisme in de liefde

Dit boek van psycholoog en relatietherapeut Mieke Mievis gaat over de impact van narcisme op liefdesrelaties. Het boek biedt inzicht in de dynamiek van narcistische relaties en geeft handvatten voor het herstellen van beschadigde relaties. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over narcisme en relaties, die kunnen helpen om deze problemen beter te begrijpen en op te lossen. Of je nu zelf te maken hebt met narcisme, of iemand kent die hiermee te maken heeft, deze boeken bieden waardevolle inzichten en handvatten. Je kunt deze boeken kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Plaats een reactie