Boeken over narcisme

Narcisme is een persoonlijkheidsstoornis die steeds meer aandacht krijgt in de maatschappij. Mensen met narcistische trekken hebben vaak een overdreven gevoel van eigenwaarde en zijn gericht op hun eigen behoeften en verlangens. Dit kan leiden tot problemen in relaties en op het werk. Gelukkig zijn er verschillende boeken over narcisme geschreven die kunnen helpen bij het begrijpen en omgaan met deze stoornis.

1. ‘Narcisme: achter de façade’ van Iris Koops

Dit boek is geschreven door psycholoog en psychotherapeut Iris Koops en biedt een diepgaande kijk op narcisme. Het boek beschrijft de verschillende vormen van narcisme en hoe deze stoornis zich kan uiten in relaties, op het werk en in de maatschappij. Daarnaast biedt het boek praktische tips en adviezen voor het omgaan met narcistische mensen. ‘Narcisme: achter de façade’ is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

2. ‘De narcistische wereld ontvlucht’ van Mjon van Oers

Dit boek is geschreven door ervaringsdeskundige Mjon van Oers en beschrijft haar persoonlijke ervaringen met een narcistische partner. Het boek biedt inzicht in de dynamiek van narcistische relaties en hoe deze relaties kunnen leiden tot emotionele en psychologische schade. Daarnaast biedt het boek praktische tips en adviezen voor het herstellen van deze schade en het opbouwen van gezonde relaties. ‘De narcistische wereld ontvlucht’ is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

3. ‘Narcisme in relaties’ van Wendy Behary

Dit boek is geschreven door psychotherapeut Wendy Behary en biedt inzicht in de dynamiek van narcistische relaties. Het boek beschrijft hoe narcistische partners zich gedragen en hoe deze gedragingen kunnen leiden tot emotionele en psychologische schade bij hun partners. Daarnaast biedt het boek praktische tips en adviezen voor het omgaan met narcistische partners en het herstellen van de schade die zij hebben aangericht. ‘Narcisme in relaties’ is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

4. ‘Narcissism: Denial of the True Self’ van Alexander Lowen

Dit boek is geschreven door psychotherapeut Alexander Lowen en biedt een diepgaande kijk op narcisme. Het boek beschrijft hoe narcistische mensen zichzelf zien en hoe zij zichzelf presenteren aan de buitenwereld. Daarnaast beschrijft het boek hoe deze presentatie kan leiden tot een ontkenning van de ware zelf en hoe dit kan leiden tot problemen in relaties en op het werk. ‘Narcissism: Denial of the True Self’ is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

5. ‘Narcissistic Lovers: How to Cope, Recover and Move On’ van Cynthia Zayn en Kevin Dibble

Dit boek is geschreven door psychotherapeut Cynthia Zayn en relatietherapeut Kevin Dibble en biedt praktische tips en adviezen voor het omgaan met narcistische partners. Het boek beschrijft hoe narcistische partners zich gedragen en hoe deze gedragingen kunnen leiden tot emotionele en psychologische schade bij hun partners. Daarnaast biedt het boek praktische tips en adviezen voor het herstellen van deze schade en het opbouwen van gezonde relaties. ‘Narcissistic Lovers: How to Cope, Recover and Move On’ is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken over narcisme geschreven die kunnen helpen bij het begrijpen en omgaan met deze stoornis. Of je nu een ervaringsdeskundige bent of gewoon meer wilt weten over narcisme, er is een boek dat bij jou past. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com. Het is belangrijk om te onthouden dat het omgaan met narcistische mensen niet gemakkelijk is en dat het belangrijk is om hulp te zoeken als je het nodig hebt.

Plaats een reactie