Boeken over narcisten

Een narcist is iemand die zichzelf als het middelpunt van de wereld ziet en zichzelf als superieur beschouwt ten opzichte van anderen. Narcisten hebben vaak een gebrek aan empathie en kunnen anderen manipuleren om hun eigen doelen te bereiken. Het kan moeilijk zijn om met een narcist om te gaan, vooral als het gaat om een persoonlijke relatie. Gelukkig zijn er verschillende boeken geschreven over narcisten die kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in deze persoonlijkheidsstoornis en hoe ermee om te gaan.

1. ‘Narcisme: achter de façade’ door Iris Koops

‘Narcisme: achter de façade’ is geschreven door Iris Koops, een psycholoog en psychotherapeut die gespecialiseerd is in persoonlijkheidsstoornissen. In dit boek beschrijft ze de verschillende aspecten van narcisme en hoe het zich kan manifesteren in relaties. Ze geeft ook praktische tips over hoe je kunt omgaan met een narcistische partner, ouder of collega. Het boek is geschikt voor zowel professionals als voor mensen die zelf te maken hebben met narcisme in hun persoonlijke leven.

‘Narcisme: achter de façade’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. ‘De narcistische wereld ontvlucht’ door Mjon van Oers

‘De narcistische wereld ontvlucht’ is geschreven door Mjon van Oers, een ervaringsdeskundige op het gebied van narcisme. In dit boek beschrijft ze haar eigen ervaringen met een narcistische partner en hoe ze uiteindelijk de kracht vond om deze relatie te beëindigen. Het boek is geschreven vanuit het perspectief van iemand die zelf te maken heeft gehad met narcisme en biedt daarom een unieke kijk op deze persoonlijkheidsstoornis.

‘De narcistische wereld ontvlucht’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. ‘Narcissism: Denial of the True Self’ door Alexander Lowen

‘Narcissism: Denial of the True Self’ is geschreven door Alexander Lowen, een psychotherapeut die bekend staat om zijn werk op het gebied van lichaamsgerichte psychotherapie. In dit boek beschrijft hij hoe narcisme ontstaat en hoe het zich kan manifesteren in relaties. Hij geeft ook praktische tips over hoe je kunt omgaan met een narcistische partner of ouder. Het boek is geschikt voor zowel professionals als voor mensen die zelf te maken hebben met narcisme in hun persoonlijke leven.

‘Narcissism: Denial of the True Self’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. ‘The Narcissistic Family: Diagnosis and Treatment’ door Stephanie Donaldson-Pressman en Robert M. Pressman

‘The Narcissistic Family: Diagnosis and Treatment’ is geschreven door Stephanie Donaldson-Pressman en Robert M. Pressman, twee psychotherapeuten die gespecialiseerd zijn in familiedynamiek. In dit boek beschrijven ze hoe narcisme zich kan manifesteren in families en hoe dit kan leiden tot problemen op latere leeftijd. Ze geven ook praktische tips over hoe je kunt omgaan met een narcistische ouder of familielid. Het boek is geschikt voor zowel professionals als voor mensen die zelf te maken hebben met narcisme in hun familie.

‘The Narcissistic Family: Diagnosis and Treatment’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. ‘The Wizard of Oz and Other Narcissists: Coping with the One-Way Relationship in Work, Love, and Family’ door Eleanor D. Payson

‘The Wizard of Oz and Other Narcissists: Coping with the One-Way Relationship in Work, Love, and Family’ is geschreven door Eleanor D. Payson, een psychotherapeut die gespecialiseerd is in relaties. In dit boek beschrijft ze hoe narcisme zich kan manifesteren in verschillende soorten relaties, zoals werk, liefde en familie. Ze geeft ook praktische tips over hoe je kunt omgaan met een narcistische partner, ouder of collega. Het boek is geschikt voor zowel professionals als voor mensen die zelf te maken hebben met narcisme in hun persoonlijke leven.

‘The Wizard of Oz and Other Narcissists: Coping with the One-Way Relationship in Work, Love, and Family’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken geschreven over narcisme die kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in deze persoonlijkheidsstoornis en hoe ermee om te gaan. Of je nu een professional bent of zelf te maken hebt met narcisme in je persoonlijke leven, er is altijd wel een boek dat bij je past. De boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. Het is belangrijk om te onthouden dat het omgaan met een narcistische persoon niet gemakkelijk is en dat het soms nodig kan zijn om professionele hulp in te schakelen.

Plaats een reactie