Boeken over narcistische ouders

Als kind heb je vaak geen idee dat je opgroeit met een narcistische ouder. Je denkt dat het normaal is dat je ouder altijd gelijk heeft en dat jij altijd fout zit. Maar naarmate je ouder wordt, begin je te beseffen dat er iets niet klopt. Je voelt je onzeker, hebt weinig zelfvertrouwen en hebt moeite om je eigen grenzen aan te geven. Gelukkig zijn er verschillende boeken geschreven over narcistische ouders die je kunnen helpen om hiermee om te gaan. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. ‘Narcistische ouders’ van Craig Malkin

In dit boek beschrijft Craig Malkin de verschillende vormen van narcisme en hoe deze zich kunnen uiten in de opvoeding. Hij geeft praktische tips en adviezen voor volwassen kinderen van narcistische ouders om hun eigen leven op te bouwen en hun eigen grenzen te stellen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. ‘Doorbreek de stilte’ van Iris Koops

Iris Koops beschrijft in haar boek haar eigen ervaringen met een narcistische ouder en hoe zij hiermee heeft leren omgaan. Ze geeft praktische tips en adviezen voor volwassen kinderen van narcistische ouders om hun eigen leven op te bouwen en hun eigen grenzen te stellen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. ‘De narcistische wereld ontvlucht’ van Mjon van Oers

In dit boek beschrijft Mjon van Oers haar eigen ervaringen met een narcistische ouder en hoe zij hiermee heeft leren omgaan. Ze geeft praktische tips en adviezen voor volwassen kinderen van narcistische ouders om hun eigen leven op te bouwen en hun eigen grenzen te stellen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. ‘Narcissistic Mothers and Covert Emotional Abuse’ van Diana Macey

Dit Engelstalige boek beschrijft de ervaringen van volwassen kinderen van narcistische moeders en hoe zij hiermee hebben leren omgaan. Diana Macey geeft praktische tips en adviezen voor het herstellen van de schade die is aangericht door de narcistische ouder. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. ‘The Narcissistic Family: Diagnosis and Treatment’ van Stephanie Donaldson-Pressman en Robert M. Pressman

Dit Engelstalige boek beschrijft de verschillende vormen van narcisme en hoe deze zich kunnen uiten in de opvoeding. Stephanie Donaldson-Pressman en Robert M. Pressman geven praktische tips en adviezen voor het herstellen van de schade die is aangericht door de narcistische ouder. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Er zijn dus verschillende boeken geschreven over narcistische ouders die je kunnen helpen om hiermee om te gaan. Of je nu op zoek bent naar praktische tips en adviezen of naar ervaringsverhalen van anderen, er is altijd wel een boek dat bij jou past. Je kunt deze boeken kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com. Hopelijk helpen deze boeken jou om je eigen leven op te bouwen en je eigen grenzen te stellen.

Plaats een reactie