Boeken over narcistische persoonlijkheidsstoornis

Een narcistische persoonlijkheidsstoornis is een psychische aandoening waarbij iemand een overdreven gevoel van eigenwaarde heeft en zichzelf als superieur beschouwt ten opzichte van anderen. Mensen met deze stoornis hebben vaak weinig empathie en zijn gericht op hun eigen behoeften en verlangens. Het kan lastig zijn om met iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis om te gaan, zowel in persoonlijke als professionele relaties.

Gelukkig zijn er verschillende boeken geschreven over deze stoornis, die kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in de symptomen en hoe hiermee om te gaan. Hieronder vind je een overzicht van enkele boeken over narcistische persoonlijkheidsstoornis.

1. ‘Narcisme’ door Alexander Lowen

‘Narcisme’ is een boek geschreven door Alexander Lowen, een Amerikaanse psychotherapeut en oprichter van de bio-energetische analyse. In dit boek beschrijft hij de verschillende aspecten van narcisme en hoe deze stoornis ontstaat. Hij geeft ook advies over hoe je kunt omgaan met iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. ‘De narcistische wereld ontvlucht’ door Wendy Behary

‘De narcistische wereld ontvlucht’ is geschreven door Wendy Behary, een Amerikaanse psychotherapeut en expert op het gebied van narcisme. In dit boek beschrijft ze hoe je kunt omgaan met narcistische mensen in verschillende situaties, zoals op het werk, in relaties en in de familie. Ze geeft ook advies over hoe je jezelf kunt beschermen tegen de negatieve invloed van narcistische mensen. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. ‘Narcissism: Denial of the True Self’ door Alexander Lowen

‘Narcissism: Denial of the True Self’ is een ander boek geschreven door Alexander Lowen. In dit boek beschrijft hij hoe narcisme ontstaat en hoe het kan worden behandeld. Hij legt uit hoe mensen met een narcistische persoonlijkheidsstoornis vaak hun ware zelf ontkennen en hoe dit kan leiden tot problemen in relaties en op het werk. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. ‘The Narcissistic Family: Diagnosis and Treatment’ door Stephanie Donaldson-Pressman en Robert M. Pressman

‘The Narcissistic Family: Diagnosis and Treatment’ is geschreven door Stephanie Donaldson-Pressman en Robert M. Pressman, twee Amerikaanse psychotherapeuten. In dit boek beschrijven ze hoe narcisme kan worden overgedragen van generatie op generatie binnen families en hoe dit kan leiden tot problemen in de relaties tussen familieleden. Ze geven ook advies over hoe deze problemen kunnen worden behandeld. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. ‘Disarming the Narcissist: Surviving and Thriving with the Self-Absorbed’ door Wendy Behary

‘Disarming the Narcissist: Surviving and Thriving with the Self-Absorbed’ is nog een boek geschreven door Wendy Behary. In dit boek beschrijft ze hoe je kunt omgaan met narcistische mensen en hoe je jezelf kunt beschermen tegen hun negatieve invloed. Ze geeft ook advies over hoe je kunt communiceren met narcistische mensen en hoe je hun gedrag kunt veranderen. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Er zijn dus verschillende boeken geschreven over narcistische persoonlijkheidsstoornis, die kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in deze stoornis en hoe hiermee om te gaan. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. Het is belangrijk om te onthouden dat het omgaan met iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis niet gemakkelijk is en dat professionele hulp kan worden ingeschakeld indien nodig.

Plaats een reactie