Boeken over Nepal

Nepal is een land dat bekend staat om zijn prachtige natuur, rijke cultuur en vriendelijke bevolking. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over dit bijzondere land. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

1. ‘De Sneeuwluipaard’ van Peter Matthiessen

‘De Sneeuwluipaard’ is een klassieker onder de reisboeken en vertelt het verhaal van Peter Matthiessen en zijn reis door Nepal in de jaren ’70. Het boek beschrijft niet alleen de prachtige natuur van Nepal, maar ook de spirituele zoektocht van Matthiessen. Het is een boek dat je meeneemt op een avontuurlijke reis door de Himalaya en je laat kennismaken met de cultuur en de mensen van Nepal.

‘De Sneeuwluipaard’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. ‘De Goddelijke Komedie van Nepal’ van Kees Ruys

‘De Goddelijke Komedie van Nepal’ is een boek dat zich afspeelt in de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw. Het boek beschrijft de ervaringen van Kees Ruys, die als journalist in Nepal werkte. Het boek geeft een goed beeld van de politieke situatie in Nepal in die tijd en beschrijft ook de cultuur en de mensen van Nepal.

‘De Goddelijke Komedie van Nepal’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

3. ‘De Stilte van de Stupa’ van Tineke Bennema

‘De Stilte van de Stupa’ is een boek dat zich afspeelt in de jaren ’90 van de vorige eeuw. Het boek beschrijft de ervaringen van Tineke Bennema, die als journalist in Nepal werkte. Het boek geeft een goed beeld van de politieke situatie in Nepal in die tijd en beschrijft ook de cultuur en de mensen van Nepal.

‘De Stilte van de Stupa’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

4. ‘Nepal, het land van de Himalaya’ van Ronald Naar

‘Nepal, het land van de Himalaya’ is een boek dat zich richt op de natuur van Nepal. Het boek beschrijft de verschillende bergketens van Nepal en de flora en fauna die daar te vinden zijn. Het boek bevat prachtige foto’s en is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in de natuur van Nepal.

‘Nepal, het land van de Himalaya’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

5. ‘Nepal, een land in de schaduw van de Himalaya’ van Henk de Velde

‘Nepal, een land in de schaduw van de Himalaya’ is een boek dat zich richt op de cultuur van Nepal. Het boek beschrijft de geschiedenis van Nepal en de verschillende etnische groepen die er wonen. Het boek geeft een goed beeld van de rijke cultuur van Nepal en is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over dit bijzondere land.

‘Nepal, een land in de schaduw van de Himalaya’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over Nepal, elk met hun eigen focus en invalshoek. Of je nu geïnteresseerd bent in de natuur, de cultuur of de geschiedenis van Nepal, er is altijd wel een boek dat bij je past. De boeken zijn te koop bij zowel de lokale boekhandel als online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van Nepal en laat je betoveren door dit bijzondere land!

Plaats een reactie