Boeken over neuropsychologie

Neuropsychologie is een tak van de psychologie die zich richt op de relatie tussen het brein en gedrag. Het is een fascinerend vakgebied dat ons inzicht geeft in hoe ons brein werkt en hoe dit ons gedrag beïnvloedt. Er zijn talloze boeken geschreven over neuropsychologie, variërend van wetenschappelijke werken tot populaire boeken voor een breder publiek. In dit artikel zullen we een aantal van de beste boeken over neuropsychologie bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

1. “Het brein” door David Eagleman

“Het brein” is een boek geschreven door de Amerikaanse neurowetenschapper David Eagleman. Het boek biedt een fascinerende kijk op hoe ons brein werkt en hoe het ons gedrag beïnvloedt. Eagleman beschrijft op een toegankelijke manier de nieuwste inzichten uit de neurowetenschap en legt uit hoe deze inzichten ons kunnen helpen om ons brein beter te begrijpen. Het boek is geschikt voor zowel wetenschappers als leken en is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. “De man die zijn vrouw voor een hoed hield” door Oliver Sacks

“De man die zijn vrouw voor een hoed hield” is een boek geschreven door de Britse neuroloog Oliver Sacks. Het boek beschrijft een aantal bijzondere gevallen van patiënten met neurologische aandoeningen en hoe deze aandoeningen hun gedrag beïnvloeden. Sacks beschrijft op een indrukwekkende manier hoe deze patiënten omgaan met hun aandoeningen en hoe hun omgeving hierop reageert. Het boek is een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in neuropsychologie en is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. “The Tell-Tale Brain” door V.S. Ramachandran

“The Tell-Tale Brain” is een boek geschreven door de Indiase neurowetenschapper V.S. Ramachandran. Het boek biedt een fascinerende kijk op hoe ons brein werkt en hoe het ons gedrag beïnvloedt. Ramachandran beschrijft op een toegankelijke manier de nieuwste inzichten uit de neurowetenschap en legt uit hoe deze inzichten ons kunnen helpen om ons brein beter te begrijpen. Het boek is geschikt voor zowel wetenschappers als leken en is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. “The Brain That Changes Itself” door Norman Doidge

“The Brain That Changes Itself” is een boek geschreven door de Canadese psychiater Norman Doidge. Het boek beschrijft op een fascinerende manier hoe ons brein zich kan aanpassen en veranderen, zelfs op latere leeftijd. Doidge beschrijft een aantal bijzondere gevallen van patiënten die hun brein hebben getraind om zich aan te passen aan hun omgeving en hoe deze patiënten hierdoor hun leven hebben kunnen verbeteren. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. “The Brain’s Way of Healing” door Norman Doidge

“The Brain’s Way of Healing” is een vervolg op “The Brain That Changes Itself” en is opnieuw geschreven door Norman Doidge. Het boek beschrijft op een fascinerende manier hoe ons brein zich kan aanpassen en veranderen, zelfs bij ernstige aandoeningen zoals Parkinson en MS. Doidge beschrijft een aantal bijzondere gevallen van patiënten die hun brein hebben getraind om zich aan te passen aan hun aandoening en hoe deze patiënten hierdoor hun leven hebben kunnen verbeteren. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over neuropsychologie, variërend van wetenschappelijke werken tot populaire boeken voor een breder publiek. In dit artikel hebben we een aantal van de beste boeken over neuropsychologie besproken en waar je deze boeken kunt kopen. Of je nu een wetenschapper bent of gewoon geïnteresseerd bent in hoe ons brein werkt, er is altijd wel een boek over neuropsychologie dat bij jou past.

Plaats een reactie