Boeken over New York

New York is een stad die tot de verbeelding spreekt. Het is een stad die nooit slaapt en waar altijd wel iets te beleven valt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er talloze boeken over New York geschreven zijn. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

Non-fictie boeken over New York

Er zijn veel non-fictie boeken geschreven over New York. Deze boeken geven een goed beeld van de geschiedenis en de cultuur van de stad. Een van de bekendste non-fictie boeken over New York is ‘The Power Broker’ van Robert Caro. Dit boek gaat over Robert Moses, een van de machtigste mannen in de geschiedenis van New York. Moses was verantwoordelijk voor de bouw van veel van de belangrijkste infrastructuurprojecten in de stad, zoals bruggen, tunnels en snelwegen. Het boek geeft een fascinerend inzicht in de politieke en economische machtsverhoudingen in de stad.

Een ander interessant non-fictie boek over New York is ‘The Island at the Center of the World’ van Russell Shorto. Dit boek gaat over de Nederlandse geschiedenis van New York. Het vertelt het verhaal van de Nederlandse kolonisten die in de 17e eeuw naar New York kwamen en hoe zij de stad hebben gevormd. Het boek is gebaseerd op archiefonderzoek en geeft een uniek inzicht in de vroege geschiedenis van de stad.

Als je geïnteresseerd bent in de architectuur van New York, dan is ‘The Architecture of New York City’ van Donald Martin Reynolds een aanrader. Dit boek geeft een overzicht van de belangrijkste gebouwen en architectonische stijlen in de stad. Het is een prachtig geïllustreerd boek dat zowel voor architectuurliefhebbers als voor leken interessant is.

Fictie boeken over New York

Naast non-fictie boeken zijn er ook veel fictie boeken geschreven die zich afspelen in New York. Deze boeken geven een beeld van het dagelijks leven in de stad en de verschillende subculturen die er bestaan. Een van de bekendste fictie boeken over New York is ‘The Catcher in the Rye’ van J.D. Salinger. Dit boek gaat over de 16-jarige Holden Caulfield die een weekend doorbrengt in New York. Het boek is een klassieker en geeft een goed beeld van de jeugdcultuur in de jaren ’50.

Een ander bekend fictie boek over New York is ‘The Great Gatsby’ van F. Scott Fitzgerald. Dit boek speelt zich af in de jaren ’20 en gaat over de rijke elite van New York. Het boek geeft een prachtig beeld van de decadentie en het materialisme van die tijd.

Als je geïnteresseerd bent in de misdaadgeschiedenis van New York, dan is ‘The Godfather’ van Mario Puzo een aanrader. Dit boek gaat over de maffia in New York en is een klassieker in het misdaadgenre. Het boek is later verfilmd en heeft een cultstatus gekregen.

Waar kun je deze boeken kopen?

Er zijn verschillende plekken waar je boeken over New York kunt kopen. In New York zelf zijn er talloze boekenwinkels waar je deze boeken kunt vinden. Een van de bekendste boekenwinkels in New York is The Strand. Deze boekenwinkel heeft een enorme collectie boeken en is een must-visit voor boekenliefhebbers.

Als je niet in New York bent, kun je deze boeken ook online kopen. Bol.com heeft een uitgebreide collectie boeken over New York. Daarnaast kun je deze boeken ook vinden op Amazon en Book Depository.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over New York. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis, de cultuur of de fictieve verhalen die zich afspelen in de stad, er is voor ieder wat wils. Deze boeken geven een goed beeld van de stad en zijn een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in New York.

Plaats een reactie