Boeken over omgaan met pubers

Pubers zijn een bijzondere groep mensen. Ze zijn in de overgang van kind naar volwassene en dat kan voor de nodige uitdagingen zorgen. Als ouder of opvoeder is het soms lastig om hiermee om te gaan. Gelukkig zijn er verschillende boeken geschreven die je kunnen helpen bij het opvoeden van pubers. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. Puberbrein binnenstebuiten

Puberbrein binnenstebuiten is geschreven door Huub Nelis en Yvonne van Sark. Het boek gaat in op de ontwikkeling van het puberbrein en hoe je hier als ouder of opvoeder het beste mee om kunt gaan. Het boek is geschikt voor ouders, maar ook voor docenten en andere professionals die met pubers werken.

Je kunt Puberbrein binnenstebuiten onder andere kopen bij Bol.com voor €22,50.

2. Het puberende brein

Net als Puberbrein binnenstebuiten gaat Het puberende brein in op de ontwikkeling van het puberbrein. Het boek is geschreven door Eveline Crone, hoogleraar neurocognitieve ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden. Het boek is wetenschappelijk onderbouwd, maar toch toegankelijk geschreven.

Je kunt Het puberende brein onder andere kopen bij de lokale boekhandel of bij Bol.com voor €24,99.

3. Het puberboek

Het puberboek is geschreven door Sanderijn van der Doef en Marian Latour. Het boek gaat in op de verschillende fases van de puberteit en hoe je hier als ouder het beste mee om kunt gaan. Het boek is geschikt voor ouders, maar ook voor pubers zelf.

Je kunt Het puberboek onder andere kopen bij de lokale boekhandel of bij Bol.com voor €20,99.

4. Het enige echte eerlijke puberopvoedboek

Het enige echte eerlijke puberopvoedboek is geschreven door Marina van der Wal en Bram Bakker. Het boek gaat in op de verschillende uitdagingen die pubers met zich meebrengen en hoe je hier als ouder het beste mee om kunt gaan. Het boek is geschikt voor ouders, maar ook voor docenten en andere professionals die met pubers werken.

Je kunt Het enige echte eerlijke puberopvoedboek onder andere kopen bij de lokale boekhandel of bij Bol.com voor €20,99.

5. Het puberende meisje

Als je een puberend meisje in huis hebt, dan is Het puberende meisje van Lydia van der Weide een aanrader. Het boek gaat in op de verschillende fases van de puberteit bij meisjes en hoe je hier als ouder het beste mee om kunt gaan. Het boek is geschikt voor ouders, maar ook voor docenten en andere professionals die met pubers werken.

Je kunt Het puberende meisje onder andere kopen bij de lokale boekhandel of bij Bol.com voor €22,50.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken geschreven die je kunnen helpen bij het opvoeden van pubers. Of je nu een puberend meisje in huis hebt of juist op zoek bent naar wetenschappelijke onderbouwing, er is voor ieder wat wils. De boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com. Hopelijk helpen deze boeken je bij het opvoeden van jouw puber!

Plaats een reactie