Boeken over onderwijstechnieken

Als docent is het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen en op de hoogte te blijven van de nieuwste onderwijstechnieken. Gelukkig zijn er talloze boeken geschreven over dit onderwerp. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

1. Visible Learning

Een van de bekendste boeken over onderwijstechnieken is Visible Learning van John Hattie. In dit boek worden de resultaten van meer dan 800 meta-analyses van onderwijsonderzoek besproken. Hattie laat zien welke onderwijstechnieken het meest effectief zijn en welke juist niet. Het boek is geschikt voor zowel docenten als schoolleiders en biedt handvatten om het onderwijs te verbeteren.

Visible Learning is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. Teach Like a Champion

Teach Like a Champion van Doug Lemov is een praktisch boek vol met onderwijstechnieken die direct toepasbaar zijn in de klas. Het boek is gebaseerd op observaties van succesvolle docenten en beschrijft 49 technieken die zij gebruiken om hun leerlingen te motiveren en te laten leren. Het boek is geschikt voor zowel beginnende als ervaren docenten.

Teach Like a Champion is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

3. De zes rollen van de leraar

In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter zes verschillende rollen die een docent kan aannemen in de klas. Door deze rollen bewust in te zetten, kan een docent het leerproces van zijn leerlingen verbeteren. Het boek is geschikt voor zowel docenten als schoolleiders en biedt handvatten om het onderwijs te verbeteren.

De zes rollen van de leraar is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

4. Onderwijskunde als ontwerpwetenschap

Onderwijskunde als ontwerpwetenschap van Gert Biesta is een wetenschappelijk boek dat ingaat op de vraag hoe onderwijs ontworpen kan worden. Biesta stelt dat onderwijs niet alleen gericht moet zijn op het overdragen van kennis, maar ook op het vormen van de persoonlijkheid van de leerling. Het boek is geschikt voor docenten en schoolleiders die zich willen verdiepen in de theoretische achtergrond van onderwijsontwerp.

Onderwijskunde als ontwerpwetenschap is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

5. Differentiëren is te leren

Differentiëren is te leren van Helga Warmels is een praktisch boek vol met tips en technieken om te differentiëren in de klas. Het boek beschrijft hoe je als docent kunt inspelen op de verschillen tussen leerlingen en hoe je ervoor kunt zorgen dat iedere leerling op zijn eigen niveau kan werken. Het boek is geschikt voor zowel beginnende als ervaren docenten.

Differentiëren is te leren is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over onderwijstechnieken. In dit artikel hebben we vijf boeken besproken die geschikt zijn voor docenten en schoolleiders die zich willen verdiepen in dit onderwerp. Deze boeken zijn te koop bij zowel Bol.com als de lokale boekhandel. Door deze boeken te lezen en de technieken toe te passen in de klas, kun je het onderwijs verbeteren en ervoor zorgen dat leerlingen optimaal kunnen leren.

Plaats een reactie