Boeken over onderzoek en informatie

Als je bezig bent met onderzoek en informatie, dan is het belangrijk om goede boeken te hebben die je kunnen helpen bij het uitvoeren van je werk. Er zijn talloze boeken beschikbaar over dit onderwerp, zowel in fysieke boekwinkels als online. In dit artikel zullen we een aantal van de beste boeken over onderzoek en informatie bespreken en waar je deze kunt kopen.

1. “Onderzoek doen” door Nel Verhoeven

“Onderzoek doen” is een boek geschreven door Nel Verhoeven en is een uitstekende gids voor iedereen die bezig is met onderzoek. Het boek behandelt alle aspecten van onderzoek, van het opzetten van een onderzoeksproject tot het analyseren van de resultaten. Het boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bevat veel praktische tips en voorbeelden.

Je kunt “Onderzoek doen” kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. “Informatievaardigheden” door Eric Sieverts

“Informatievaardigheden” is een boek geschreven door Eric Sieverts en is een uitstekende gids voor iedereen die op zoek is naar informatie. Het boek behandelt alle aspecten van informatievaardigheden, van het zoeken naar informatie tot het evalueren van de kwaliteit van de informatie. Het boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bevat veel praktische tips en voorbeelden.

Je kunt “Informatievaardigheden” kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. “Handboek methoden en technieken” door Ben Baarda

“Handboek methoden en technieken” is een boek geschreven door Ben Baarda en is een uitstekende gids voor iedereen die bezig is met onderzoek. Het boek behandelt alle aspecten van onderzoek, van het opzetten van een onderzoeksproject tot het analyseren van de resultaten. Het boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bevat veel praktische tips en voorbeelden.

Je kunt “Handboek methoden en technieken” kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. “Informatie zoeken op internet” door Henk van Ess

“Informatie zoeken op internet” is een boek geschreven door Henk van Ess en is een uitstekende gids voor iedereen die op zoek is naar informatie op het internet. Het boek behandelt alle aspecten van het zoeken naar informatie op het internet, van het gebruik van zoekmachines tot het vinden van verborgen informatie. Het boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bevat veel praktische tips en voorbeelden.

Je kunt “Informatie zoeken op internet” kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. “Statistiek voor de sociale wetenschappen” door Chris van Klaveren

“Statistiek voor de sociale wetenschappen” is een boek geschreven door Chris van Klaveren en is een uitstekende gids voor iedereen die bezig is met onderzoek in de sociale wetenschappen. Het boek behandelt alle aspecten van statistiek, van de basisbegrippen tot geavanceerde technieken. Het boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bevat veel praktische tips en voorbeelden.

Je kunt “Statistiek voor de sociale wetenschappen” kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken beschikbaar over onderzoek en informatie, en de boeken die we hierboven hebben besproken zijn slechts een kleine selectie van wat er beschikbaar is. Het is belangrijk om te onthouden dat het vinden van het juiste boek afhankelijk is van je specifieke behoeften en interesses. Of je nu op zoek bent naar een gids voor het uitvoeren van onderzoek of een boek over informatievaardigheden, er is altijd wel een boek beschikbaar dat aan je behoeften voldoet.

Plaats een reactie