Boeken over onderzoek

Als je bezig bent met onderzoek, dan is het belangrijk om jezelf goed te informeren. Er zijn verschillende boeken over onderzoek te vinden in het Nederlands. In dit artikel geven we een overzicht van de meest interessante boeken over onderzoek en waar je deze kunt kopen.

1. Handboek Methoden en Technieken in de Sociale Wetenschappen

Het Handboek Methoden en Technieken in de Sociale Wetenschappen is een standaardwerk voor iedereen die bezig is met onderzoek in de sociale wetenschappen. Het boek behandelt verschillende methoden en technieken die gebruikt kunnen worden bij onderzoek. Het boek is geschreven door verschillende auteurs en is uitgegeven door Boom uitgevers. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. Onderzoek doen!

Onderzoek doen! is een boek geschreven door Nel Verhoeven en is bedoeld voor studenten die bezig zijn met een onderzoeksproject. Het boek behandelt verschillende aspecten van onderzoek, zoals het opzetten van een onderzoeksplan, het verzamelen van data en het analyseren van de resultaten. Het boek is uitgegeven door Boom uitgevers en is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. Praktijkgericht onderzoek in de sociale sector

Praktijkgericht onderzoek in de sociale sector is een boek geschreven door Pieternel Dijkstra en is bedoeld voor professionals die bezig zijn met onderzoek in de sociale sector. Het boek behandelt verschillende aspecten van praktijkgericht onderzoek, zoals het opzetten van een onderzoeksplan, het verzamelen van data en het analyseren van de resultaten. Het boek is uitgegeven door Coutinho en is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. Kwalitatief onderzoek

Kwalitatief onderzoek is een boek geschreven door Flick, Von Kardoff en Steinke en is bedoeld voor onderzoekers die bezig zijn met kwalitatief onderzoek. Het boek behandelt verschillende aspecten van kwalitatief onderzoek, zoals het opzetten van een onderzoeksplan, het verzamelen van data en het analyseren van de resultaten. Het boek is uitgegeven door Boom uitgevers en is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. Statistiek in de praktijk

Statistiek in de praktijk is een boek geschreven door Jeroen Kromrey en is bedoeld voor onderzoekers die bezig zijn met kwantitatief onderzoek. Het boek behandelt verschillende aspecten van statistiek, zoals het opzetten van een onderzoeksplan, het verzamelen van data en het analyseren van de resultaten. Het boek is uitgegeven door Boom uitgevers en is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

6. Onderzoeksmethoden

Onderzoeksmethoden is een boek geschreven door Mark Saunders, Philip Lewis en Adrian Thornhill en is bedoeld voor onderzoekers die bezig zijn met kwantitatief onderzoek. Het boek behandelt verschillende aspecten van onderzoeksmethoden, zoals het opzetten van een onderzoeksplan, het verzamelen van data en het analyseren van de resultaten. Het boek is uitgegeven door Pearson en is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

7. Onderzoek doen

Onderzoek doen is een boek geschreven door Ben Baarda en is bedoeld voor studenten die bezig zijn met een onderzoeksproject. Het boek behandelt verschillende aspecten van onderzoek, zoals het opzetten van een onderzoeksplan, het verzamelen van data en het analyseren van de resultaten. Het boek is uitgegeven door Noordhoff Uitgevers en is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

8. Onderzoeksmethodologie

Onderzoeksmethodologie is een boek geschreven door Jef Verhoeven en is bedoeld voor onderzoekers die bezig zijn met onderzoek. Het boek behandelt verschillende aspecten van onderzoeksmethodologie, zoals het opzetten van een onderzoeksplan, het verzamelen van data en het analyseren van de resultaten. Het boek is uitgegeven door Acco en is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken over onderzoek te vinden in het Nederlands. Het is belangrijk om jezelf goed te informeren als je bezig bent met onderzoek. De boeken die we in dit artikel hebben besproken zijn allemaal interessant en nuttig voor onderzoekers en studenten. Je kunt deze boeken kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Plaats een reactie