Boeken over ongewenste kinderloosheid

Ongewenste kinderloosheid is een onderwerp dat steeds meer bespreekbaar wordt. Het is een ingrijpende gebeurtenis in het leven van veel mensen en kan leiden tot gevoelens van verdriet, frustratie en eenzaamheid. Gelukkig zijn er verschillende boeken geschreven over dit onderwerp die kunnen helpen bij het verwerken van deze emoties en het vinden van steun en begrip. In dit artikel bespreken we enkele van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. Onvervulde kinderwens – Petra Butler

In dit boek beschrijft Petra Butler haar eigen ervaringen met ongewenste kinderloosheid. Ze vertelt openhartig over haar gevoelens van verdriet, schaamte en jaloezie en hoe ze uiteindelijk leerde om te gaan met haar kinderloosheid. Het boek bevat ook praktische tips en adviezen voor mensen die in dezelfde situatie zitten. Onvervulde kinderwens is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. Kinderloosheid in perspectief – Annemiek van der Velden

Dit boek is geschreven door Annemiek van der Velden, psycholoog en ervaringsdeskundige op het gebied van ongewenste kinderloosheid. Ze beschrijft de verschillende emoties die gepaard gaan met kinderloosheid en geeft handvatten voor het omgaan met deze emoties. Het boek bevat ook interviews met andere mensen die te maken hebben gehad met ongewenste kinderloosheid. Kinderloosheid in perspectief is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. Zwanger worden – Renate de Groot

Dit boek is geschreven door Renate de Groot, gynaecoloog en fertiliteitsspecialist. Ze beschrijft de verschillende oorzaken van ongewenste kinderloosheid en geeft advies over mogelijke behandelingen. Het boek bevat ook praktische tips voor het verbeteren van de vruchtbaarheid en het omgaan met de emoties die gepaard gaan met ongewenste kinderloosheid. Zwanger worden is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. Kinderen krijgen – Joke Smit

Dit boek is geschreven door Joke Smit, socioloog en feministe. Ze beschrijft de maatschappelijke druk om kinderen te krijgen en de gevolgen daarvan voor mensen die te maken hebben met ongewenste kinderloosheid. Het boek bevat ook interviews met mensen die bewust hebben gekozen om geen kinderen te krijgen. Kinderen krijgen is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. De ongewilde kinderloosheid voorbij – Marjolein Grömminger

Dit boek is geschreven door Marjolein Grömminger, psycholoog en ervaringsdeskundige op het gebied van ongewenste kinderloosheid. Ze beschrijft hoe ze haar eigen kinderloosheid heeft verwerkt en geeft advies aan mensen die in dezelfde situatie zitten. Het boek bevat ook interviews met andere mensen die te maken hebben gehad met ongewenste kinderloosheid. De ongewilde kinderloosheid voorbij is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Ongewenste kinderloosheid is een ingrijpende gebeurtenis in het leven van veel mensen. Gelukkig zijn er verschillende boeken geschreven over dit onderwerp die kunnen helpen bij het verwerken van emoties en het vinden van steun en begrip. De boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. Het is belangrijk om te weten dat je niet alleen bent en dat er hulp en steun beschikbaar is.

Plaats een reactie