Boeken over onmogelijke liefde

Onmogelijke liefde is een thema dat al eeuwenlang in de literatuur voorkomt. Het gaat om liefde die om verschillende redenen niet kan worden vervuld, zoals bijvoorbeeld vanwege sociale, culturele of religieuze verschillen, of omdat de geliefden simpelweg niet bij elkaar kunnen zijn. In dit artikel bespreken we een aantal boeken over onmogelijke liefde die de moeite waard zijn om te lezen.

1. ‘Romeo en Julia’ van William Shakespeare

‘Romeo en Julia’ is waarschijnlijk het bekendste verhaal over onmogelijke liefde. Het stuk werd geschreven door William Shakespeare in de 16e eeuw en vertelt het verhaal van twee jonge geliefden uit rivaliserende families in Verona. Hun liefde wordt bemoeilijkt door de vete tussen hun families en uiteindelijk leidt het tot een tragisch einde. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. ‘De verborgen geschiedenis’ van Donna Tartt

‘De verborgen geschiedenis’ is een roman van Donna Tartt uit 1992. Het boek gaat over een groep studenten klassieke talen aan een Amerikaanse universiteit. Ze raken bevriend met een charismatische docent en raken betrokken bij een geheim genootschap. Het verhaal draait om de relatie tussen twee van de studenten, Richard en Bunny, die uiteindelijk tot een dramatische climax leidt. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. ‘Een schitterend gebrek’ van Arthur Japin

‘Een schitterend gebrek’ is een roman van Arthur Japin uit 2003. Het boek vertelt het verhaal van Casanova en zijn grote liefde Lucia, die hij ontmoet in Venetië. Hun liefde is onmogelijk vanwege de sociale verschillen tussen hen en uiteindelijk worden ze gedwongen om elkaar los te laten. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. ‘De ondraaglijke lichtheid van het bestaan’ van Milan Kundera

‘De ondraaglijke lichtheid van het bestaan’ is een roman van Milan Kundera uit 1984. Het boek gaat over de levens van vier mensen in Praag tijdens de Praagse Lente in 1968. Het verhaal draait om de relatie tussen Tomas en Tereza, die wordt bemoeilijkt door Tomas’ ontrouw en Tereza’s onzekerheid. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. ‘Het parfum’ van Patrick Süskind

‘Het parfum’ is een roman van Patrick Süskind uit 1985. Het boek gaat over Jean-Baptiste Grenouille, een man zonder lichaamsgeur die obsessief op zoek gaat naar de perfecte geur. Hij wordt verliefd op een meisje genaamd Laura, maar hun liefde is onmogelijk vanwege zijn obsessie en zijn gebrek aan menselijkheid. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Onmogelijke liefde is een thema dat in veel boeken voorkomt en dat ons blijft fascineren. De boeken die we hier hebben besproken zijn slechts een kleine selectie van de vele boeken die er over dit onderwerp zijn geschreven. Of je nu houdt van klassiekers als ‘Romeo en Julia’ of meer moderne romans als ‘De verborgen geschiedenis’, er is altijd wel een boek te vinden dat je zal raken. Je kunt deze boeken kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Plaats een reactie