Boeken over ontdekkingsreizigers

Ontdekkingsreizigers hebben altijd al een fascinatie opgewekt bij mensen. Het idee van het ontdekken van nieuwe landen, culturen en avonturen spreekt tot de verbeelding. Er zijn dan ook talloze boeken geschreven over ontdekkingsreizigers en hun avonturen. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en waar je ze kunt kopen.

1. De reis om de wereld in 80 dagen – Jules Verne

Een van de bekendste boeken over ontdekkingsreizigers is ‘De reis om de wereld in 80 dagen’ van Jules Verne. Het boek vertelt het verhaal van Phileas Fogg, een Engelse gentleman die een weddenschap aangaat om in 80 dagen de wereld rond te reizen. Samen met zijn Franse bediende Passepartout beleeft hij allerlei avonturen tijdens zijn reis.

‘De reis om de wereld in 80 dagen’ is een klassieker en is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij bijvoorbeeld Bol.com.

2. Into the Wild – Jon Krakauer

‘Into the Wild’ is een waargebeurd verhaal over de jonge Amerikaan Christopher McCandless die besluit om de bewoonde wereld achter zich te laten en de wildernis van Alaska in te trekken. Het boek beschrijft zijn avonturen en de zoektocht naar zichzelf.

‘Into the Wild’ is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij bijvoorbeeld Bol.com.

3. De ontdekkingsreiziger – Katherine Rundell

‘De ontdekkingsreiziger’ is een jeugdboek over de jonge ontdekkingsreiziger Fredrik. Samen met zijn vrienden Con, Lila en Max gaat hij op zoek naar een verloren stad in het Amazonewoud. Het boek is spannend en avontuurlijk en zit vol met prachtige illustraties.

‘De ontdekkingsreiziger’ is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij bijvoorbeeld Bol.com.

4. De reis van de Beagle – Charles Darwin

‘De reis van de Beagle’ is het verslag van de reis die Charles Darwin maakte met het schip de Beagle. Tijdens deze reis deed hij onderzoek naar de flora en fauna van Zuid-Amerika en de Galapagoseilanden. Dit onderzoek zou later leiden tot zijn theorie over evolutie.

‘De reis van de Beagle’ is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij bijvoorbeeld Bol.com.

5. De ontdekkingsreizen van Marco Polo – Marco Polo

‘De ontdekkingsreizen van Marco Polo’ is het verslag van de reizen die de Venetiaanse handelaar Marco Polo maakte naar AziĆ«. Hij beschrijft onder andere de steden die hij bezocht, de mensen die hij ontmoette en de handel die hij dreef.

‘De ontdekkingsreizen van Marco Polo’ is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij bijvoorbeeld Bol.com.

6. De reis van Ibn Battuta – Ibn Battuta

‘De reis van Ibn Battuta’ is het verslag van de reizen die de Marokkaanse reiziger Ibn Battuta maakte in de 14e eeuw. Hij reisde onder andere naar Mekka, India, China en Spanje en beschrijft zijn avonturen en ontmoetingen met verschillende culturen.

‘De reis van Ibn Battuta’ is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij bijvoorbeeld Bol.com.

7. De ontdekkingsreis van Lewis en Clark – Meriwether Lewis en William Clark

‘De ontdekkingsreis van Lewis en Clark’ is het verslag van de expeditie die Meriwether Lewis en William Clark in de 19e eeuw maakten om het westen van de Verenigde Staten te verkennen. Ze reisden onder andere over de Missouri-rivier en ontmoetten verschillende inheemse stammen.

‘De ontdekkingsreis van Lewis en Clark’ is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij bijvoorbeeld Bol.com.

Waar kun je deze boeken kopen?

De boeken over ontdekkingsreizigers zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels, zowel online als offline. Daarnaast kun je ze ook kopen bij online boekhandels zoals Bol.com, Amazon en Book Depository.

Als je op zoek bent naar tweedehands boeken, kun je terecht bij websites zoals Marktplaats en Boekwinkeltjes.nl.

Conclusie

Boeken over ontdekkingsreizigers zijn er in allerlei soorten en maten. Of je nu op zoek bent naar een klassieker zoals ‘De reis om de wereld in 80 dagen’ of een waargebeurd verhaal zoals ‘Into the Wild’, er is voor ieder wat wils. De boeken zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij verschillende webshops. Dus waar wacht je nog op? Ga op ontdekkingsreis in de wereld van de ontdekkingsreizigers!

Plaats een reactie