Boeken over oosterse filosofie

Oosterse filosofie is een verzamelnaam voor de filosofische stromingen die hun oorsprong vinden in Azië. Deze stromingen hebben vaak een andere kijk op het leven en de wereld dan de westerse filosofie. Oosterse filosofie is de laatste jaren steeds populairder geworden in het Westen. Dit heeft geleid tot een groeiend aantal boeken over oosterse filosofie. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. De Tao Te Ching van Lao Tse

De Tao Te Ching is een van de belangrijkste werken uit de Chinese filosofie. Het boek is geschreven door Lao Tse en gaat over de Tao, wat zoiets betekent als ‘de weg’. Het boek bevat 81 korte hoofdstukken die elk een aspect van de Tao beschrijven. De Tao Te Ching is een boek dat je meerdere keren kunt lezen en waar je steeds nieuwe inzichten uit kunt halen.

De Tao Te Ching is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

2. Zen en de kunst van het motoronderhoud van Robert M. Pirsig

Zen en de kunst van het motoronderhoud is een boek dat in de jaren ’70 van de vorige eeuw veel gelezen werd. Het boek gaat over de zoektocht van de hoofdpersoon naar de betekenis van kwaliteit. Het boek combineert westerse filosofie met oosterse filosofie, met name het zenboeddhisme. Het boek is een echte klassieker en wordt nog steeds veel gelezen.

Zen en de kunst van het motoronderhoud is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

3. De Bhagavad Gita

De Bhagavad Gita is een van de belangrijkste werken uit de Indiase filosofie. Het boek is onderdeel van het epos de Mahabharata en gaat over de zoektocht van de hoofdpersoon Arjuna naar de betekenis van het leven. Het boek bevat veel filosofische en spirituele inzichten en wordt gezien als een van de belangrijkste werken uit de hindoeïstische filosofie.

De Bhagavad Gita is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

4. De Tao van Poeh van Benjamin Hoff

De Tao van Poeh is een boek dat de principes van de Taoïstische filosofie uitlegt aan de hand van de verhalen van Winnie de Poeh. Het boek is geschreven door Benjamin Hoff en is een echte bestseller geworden. Het boek is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen en is een leuke manier om kennis te maken met de Taoïstische filosofie.

De Tao van Poeh is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

5. De Dhammapada

De Dhammapada is een van de belangrijkste werken uit de boeddhistische filosofie. Het boek bevat de leer van Boeddha in de vorm van korte verzen. Het boek gaat over de zoektocht naar verlichting en bevat veel praktische adviezen voor het dagelijks leven. De Dhammapada is een boek dat je meerdere keren kunt lezen en waar je steeds nieuwe inzichten uit kunt halen.

De Dhammapada is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Waar kun je deze boeken kopen?

De boeken over oosterse filosofie zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels. Daarnaast kun je de boeken ook online bestellen bij Bol.com. Bol.com heeft een groot assortiment aan boeken over oosterse filosofie en biedt vaak scherpe prijzen. Ook kun je bij Bol.com vaak reviews lezen van andere lezers, zodat je een goed beeld krijgt van het boek voordat je het koopt.

Naast Bol.com zijn er ook andere online boekhandels waar je boeken over oosterse filosofie kunt kopen, zoals bookdepository.com en amazon.com. Het voordeel van deze websites is dat ze vaak een groot assortiment hebben en dat je boeken kunt bestellen die in Nederland niet verkrijgbaar zijn.

Kortom, er zijn veel boeken over oosterse filosofie verkrijgbaar. Of je nu geïnteresseerd bent in de Taoïstische filosofie, het zenboeddhisme of de hindoeïstische filosofie, er is altijd wel een boek dat bij jou past. De boeken zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com en andere online boekhandels. Veel leesplezier!

Plaats een reactie