Boeken over openbaar bestuur

Het openbaar bestuur is een belangrijk onderdeel van onze samenleving. Het zorgt ervoor dat de regels en wetten worden nageleefd en dat er beleid wordt gemaakt voor de maatschappij. Er zijn veel boeken geschreven over het openbaar bestuur, variërend van wetenschappelijke werken tot praktische handleidingen. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en waar je ze kunt kopen.

1. Handboek Openbaar Bestuur

Het Handboek Openbaar Bestuur is een standaardwerk op het gebied van het Nederlandse openbaar bestuur. Het boek is geschreven door verschillende auteurs en behandelt alle aspecten van het openbaar bestuur, van de geschiedenis tot de actuele ontwikkelingen. Het boek is geschikt voor zowel studenten als professionals en biedt een uitgebreid overzicht van de Nederlandse bestuurspraktijk.

Je kunt het Handboek Openbaar Bestuur kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com voor €59,95.

2. Bestuursrecht in de praktijk

Bestuursrecht in de praktijk is een praktische handleiding voor iedereen die te maken heeft met het bestuursrecht. Het boek is geschreven door mr. J.W. van Zundert en behandelt onder andere de Algemene wet bestuursrecht, de Wet openbaarheid van bestuur en de Wet ruimtelijke ordening. Het boek bevat veel praktijkvoorbeelden en is daardoor goed te gebruiken in de dagelijkse praktijk.

Je kunt Bestuursrecht in de praktijk kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com voor €39,95.

3. De macht van de burgemeester

De macht van de burgemeester is geschreven door journalisten Bas Soetenhorst en Paul Vugts en gaat over de rol van de burgemeester in het Nederlandse openbaar bestuur. Het boek behandelt onder andere de taken en bevoegdheden van de burgemeester, de relatie met de gemeenteraad en de politieke invloed van de burgemeester. Het boek bevat veel praktijkvoorbeelden en is daardoor goed te gebruiken voor iedereen die geïnteresseerd is in de rol van de burgemeester.

Je kunt De macht van de burgemeester kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com voor €20,99.

4. De Nederlandse gemeenten

De Nederlandse gemeenten is geschreven door dr. J.Th.J. van den Berg en behandelt de geschiedenis en ontwikkeling van de Nederlandse gemeenten. Het boek gaat onder andere in op de decentralisatie van taken en bevoegdheden naar de gemeenten en de veranderende rol van de gemeente in de samenleving. Het boek is geschikt voor zowel studenten als professionals en biedt een uitgebreid overzicht van de Nederlandse gemeenten.

Je kunt De Nederlandse gemeenten kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com voor €39,95.

5. De Nederlandse overheid

De Nederlandse overheid is geschreven door dr. J.Th.J. van den Berg en behandelt de organisatie en werking van de Nederlandse overheid. Het boek gaat onder andere in op de taken en bevoegdheden van de verschillende overheidsorganen, de verhouding tussen de verschillende overheidsorganen en de invloed van de Europese Unie op de Nederlandse overheid. Het boek is geschikt voor zowel studenten als professionals en biedt een uitgebreid overzicht van de Nederlandse overheid.

Je kunt De Nederlandse overheid kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com voor €39,95.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over het openbaar bestuur in Nederland. Of je nu een student bent die zich wil verdiepen in het Nederlandse bestuursrecht of een professional die op zoek is naar praktische handvatten, er is altijd wel een boek dat bij je past. De boeken die we in dit artikel hebben besproken zijn allemaal verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van het openbaar bestuur en vergroot je kennis en inzicht!

Plaats een reactie