Boeken over opera

Opera is een kunstvorm die al eeuwenlang mensen betovert. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over opera. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

1. Opera voor Dummies

Opera voor Dummies is een boek geschreven door David Pogue en Scott Speck. Het is een uitgebreide gids voor iedereen die meer wil weten over opera. Het boek behandelt onderwerpen als de geschiedenis van opera, de verschillende soorten opera en de belangrijkste componisten. Ook worden er tips gegeven voor het bezoeken van een operavoorstelling en het luisteren naar opera.

Opera voor Dummies is een toegankelijk boek dat geschikt is voor zowel beginners als gevorderden. Het is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. De Grote Operagids

De Grote Operagids is een boek geschreven door Leo Riemens. Het is een naslagwerk waarin alle belangrijke opera’s worden besproken. Per opera wordt er informatie gegeven over de componist, de librettist, de première en de belangrijkste uitvoeringen. Ook worden er korte samenvattingen gegeven van de verhalen.

De Grote Operagids is een onmisbaar boek voor iedereen die meer wil weten over de verschillende opera’s. Het is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. Opera in Nederland

Opera in Nederland is een boek geschreven door Leo Riemens en Huib Ramaer. Het is een overzicht van de geschiedenis van opera in Nederland. Het boek behandelt onderwerpen als de eerste operavoorstellingen in Nederland, de belangrijkste Nederlandse operacomponisten en de ontwikkeling van de Nederlandse operahuizen.

Opera in Nederland is een interessant boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van opera in Nederland. Het is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. Opera in de 20e eeuw

Opera in de 20e eeuw is een boek geschreven door Leo Riemens. Het is een overzicht van de ontwikkeling van opera in de 20e eeuw. Het boek behandelt onderwerpen als de opkomst van het modernisme, de invloed van de Tweede Wereldoorlog en de ontwikkeling van de opera na de oorlog.

Opera in de 20e eeuw is een interessant boek voor iedereen die meer wil weten over de ontwikkeling van opera in de 20e eeuw. Het is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. Opera in de Nederlanden

Opera in de Nederlanden is een boek geschreven door Jan Dewilde. Het is een overzicht van de geschiedenis van opera in de Nederlanden, oftewel Nederland en België. Het boek behandelt onderwerpen als de eerste operavoorstellingen in de Nederlanden, de belangrijkste Nederlandse en Belgische operacomponisten en de ontwikkeling van de Nederlandse en Belgische operahuizen.

Opera in de Nederlanden is een interessant boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van opera in de Nederlanden. Het is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over opera. In dit artikel hebben we vijf boeken besproken die interessant zijn voor iedereen die meer wil weten over opera. Opera voor Dummies is een toegankelijk boek voor beginners en gevorderden. De Grote Operagids is een onmisbaar naslagwerk voor iedereen die meer wil weten over de verschillende opera’s. Opera in Nederland en Opera in de 20e eeuw zijn interessante boeken voor iedereen die meer wil weten over de geschiedenis van opera. Opera in de Nederlanden is een interessant boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van opera in de Nederlanden. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Plaats een reactie