Boeken over ouderschap en opvoeding

Als ouder wil je het beste voor je kind. Je wilt dat je kind opgroeit tot een gelukkig en gezond persoon. Maar hoe doe je dat? Er zijn talloze boeken geschreven over ouderschap en opvoeding. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. Ouderschap met lef!

Ouderschap met lef! is geschreven door Tischa Neve, een bekende kinderpsycholoog en opvoedkundige. In dit boek geeft ze praktische tips en adviezen voor ouders die hun kinderen willen opvoeden met zelfvertrouwen en lef. Het boek behandelt onderwerpen als grenzen stellen, omgaan met emoties en het stimuleren van zelfstandigheid.

Ouderschap met lef! is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com voor €20,99.

2. De opvoeders

De opvoeders is geschreven door Justine van Lawick en Margriet Sitskoorn. In dit boek gaan zij op zoek naar de beste manier van opvoeden. Ze interviewen verschillende experts en ouders en geven op basis daarvan praktische tips en adviezen. Het boek behandelt onderwerpen als discipline, communicatie en het stimuleren van de ontwikkeling van je kind.

De opvoeders is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com voor €22,50.

3. Het puberende brein

Het puberende brein is geschreven door Eveline Crone, hoogleraar neurocognitieve ontwikkelingspsychologie. In dit boek legt ze uit hoe het puberbrein werkt en wat dit betekent voor de opvoeding van pubers. Het boek behandelt onderwerpen als risicogedrag, emoties en de invloed van de omgeving op het puberbrein.

Het puberende brein is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com voor €24,99.

4. De 7 eigenschappen van effectief ouderschap

De 7 eigenschappen van effectief ouderschap is geschreven door Stephen Covey. In dit boek beschrijft hij zeven eigenschappen die ouders kunnen helpen om effectiever te zijn in de opvoeding van hun kinderen. Het boek behandelt onderwerpen als empathie, communicatie en het stellen van doelen.

De 7 eigenschappen van effectief ouderschap is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com voor €24,99.

5. Mama’en

Mama’en is geschreven door Nina Pierson. In dit boek beschrijft ze haar ervaringen als moeder en geeft ze praktische tips en adviezen voor andere moeders. Het boek behandelt onderwerpen als balans vinden tussen werk en gezin, gezonde voeding en het creëren van een fijne sfeer in huis.

Mama’en is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com voor €20,99.

6. Het geheim van opvoeden

Het geheim van opvoeden is geschreven door Hedvig Montgomery, een bekende Zweedse opvoedkundige. In dit boek geeft ze praktische tips en adviezen voor ouders die hun kinderen willen opvoeden tot zelfstandige en gelukkige personen. Het boek behandelt onderwerpen als grenzen stellen, communicatie en het stimuleren van de ontwikkeling van je kind.

Het geheim van opvoeden is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com voor €20,99.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over ouderschap en opvoeding. In dit artikel hebben we een aantal van deze boeken besproken en aangegeven waar je ze kunt kopen. Of je nu op zoek bent naar praktische tips en adviezen of meer wilt weten over de ontwikkeling van het brein van je kind, er is altijd wel een boek dat bij jou past. Investeer in jezelf als ouder en lees een van deze boeken om het beste uit jezelf en je kind te halen.

Plaats een reactie