Boeken over overspel

Overspel is een onderwerp dat al eeuwenlang in de literatuur voorkomt. Het is een thema dat ons fascineert en intrigeert, omdat het ons confronteert met de complexiteit van menselijke relaties en emoties. In dit artikel zullen we een aantal boeken bespreken die over overspel gaan, en waar je deze boeken kunt kopen.

1. ‘Turks Fruit’ van Jan Wolkers

‘Turks Fruit’ is een klassieker in de Nederlandse literatuur, en gaat over de intense liefde tussen de kunstenaar Erik en de jonge Olga. Hun relatie wordt echter verstoord door de aanwezigheid van Olga’s echtgenoot, die haar terug wil hebben. Het boek is een aangrijpende en soms schokkende beschrijving van een gepassioneerde liefde die uiteindelijk ten onder gaat aan jaloezie en overspel.

‘Turks Fruit’ is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels, zowel online als offline. Je kunt het boek onder andere kopen bij Bol.com, AKO, Bruna en de lokale boekhandel.

2. ‘De ontdekking van de hemel’ van Harry Mulisch

‘De ontdekking van de hemel’ is een meesterwerk van de Nederlandse literatuur, en gaat over de vriendschap tussen twee mannen, Max en Onno, en de vrouw Ada die tussen hen in staat. Ada is getrouwd met Max, maar heeft een affaire met Onno. Het boek is een complexe en ambitieuze roman die vele thema’s behandelt, waaronder overspel, vriendschap, liefde en religie.

‘De ontdekking van de hemel’ is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels, zowel online als offline. Je kunt het boek onder andere kopen bij Bol.com, AKO, Bruna en de lokale boekhandel.

3. ‘Komt een vrouw bij de dokter’ van Kluun

‘Komt een vrouw bij de dokter’ is een autobiografische roman van Kluun, die gaat over zijn eigen ervaringen met overspel en de ziekte van zijn vrouw. Het boek is een aangrijpende en soms confronterende beschrijving van een man die worstelt met zijn gevoelens voor zijn vrouw en zijn minnares, en tegelijkertijd moet omgaan met de gevolgen van een ernstige ziekte.

‘Komt een vrouw bij de dokter’ is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels, zowel online als offline. Je kunt het boek onder andere kopen bij Bol.com, AKO, Bruna en de lokale boekhandel.

4. ‘De gelukkige huisvrouw’ van Heleen van Royen

‘De gelukkige huisvrouw’ is een roman van Heleen van Royen, die gaat over Lea, een vrouw die alles lijkt te hebben wat ze wil: een succesvolle man, een mooi huis en een kind. Maar als ze zwanger raakt van haar tweede kind, verandert alles. Ze krijgt last van psychische problemen en begint een affaire met een andere man. Het boek is een indringende en soms schokkende beschrijving van een vrouw die haar eigen leven en huwelijk op het spel zet.

‘De gelukkige huisvrouw’ is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels, zowel online als offline. Je kunt het boek onder andere kopen bij Bol.com, AKO, Bruna en de lokale boekhandel.

5. ‘Het diner’ van Herman Koch

‘Het diner’ is een roman van Herman Koch, die gaat over twee echtparen die in een chique restaurant afspreken om te praten over hun kinderen. Maar al snel blijkt dat er meer aan de hand is: de zoon van een van de echtparen heeft iets verschrikkelijks gedaan, en de ouders moeten beslissen wat ze hiermee gaan doen. Het boek is een spannende en soms beklemmende beschrijving van een familie die geconfronteerd wordt met de gevolgen van overspel en geweld.

‘Het diner’ is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels, zowel online als offline. Je kunt het boek onder andere kopen bij Bol.com, AKO, Bruna en de lokale boekhandel.

Conclusie

Overspel is een thema dat ons blijft fascineren, en dat in vele vormen en variaties voorkomt in de literatuur. De boeken die we hier besproken hebben, zijn slechts een kleine selectie van de vele boeken die over dit onderwerp geschreven zijn. Of je nu op zoek bent naar een aangrijpende roman, een spannende thriller of een autobiografisch verhaal, er is altijd wel een boek te vinden dat bij jou past.

Je kunt deze boeken kopen bij de meeste boekhandels, zowel online als offline. Denk hierbij aan Bol.com, AKO, Bruna en de lokale boekhandel. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van overspel en laat je verrassen door de vele verhalen die erover geschreven zijn!

Plaats een reactie