Boeken over Parkinson

Parkinson is een ziekte die steeds meer voorkomt in Nederland. Het is een progressieve ziekte die het zenuwstelsel aantast en leidt tot trillen, stijfheid en moeite met bewegen. Er zijn verschillende boeken geschreven over Parkinson, die zowel patiënten als hun naasten kunnen helpen om meer te weten te komen over de ziekte en hoe ermee om te gaan. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en waar je ze kunt kopen.

Boeken voor patiënten

Als je Parkinson hebt, kan het moeilijk zijn om te begrijpen wat er met je lichaam gebeurt en hoe je hiermee om moet gaan. Gelukkig zijn er verschillende boeken geschreven die je kunnen helpen om meer te weten te komen over de ziekte en hoe je ermee kunt leven.

Parkinson’s Law

Een van de meest bekende boeken over Parkinson is Parkinson’s Law van C. Northcote Parkinson. Dit boek gaat niet specifiek over de ziekte, maar over de wetmatigheden van bureaucratie en organisaties. Toch is het een interessant boek voor mensen met Parkinson, omdat het kan helpen om de ziekte te begrijpen als een systeem dat je moet leren beheersen.

Parkinson’s Law is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Parkinson’s Treatment: 10 Secrets to a Happier Life

Dit boek van Michael S. Okun is geschreven voor mensen met Parkinson en hun naasten. Het boek biedt praktische tips en strategieën om de kwaliteit van leven te verbeteren en om te gaan met de uitdagingen van de ziekte. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel voorbeelden en anekdotes.

Parkinson’s Treatment: 10 Secrets to a Happier Life is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Parkinson’s Disease: A Complete Guide for Patients and Families

Dit boek van William J. Weiner, Lisa M. Shulman en Anthony E. Lang is een uitgebreide gids voor patiënten en hun families. Het boek behandelt alle aspecten van de ziekte, van de oorzaken en symptomen tot de behandeling en het dagelijks leven met Parkinson. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel praktische tips en adviezen.

Parkinson’s Disease: A Complete Guide for Patients and Families is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Boeken voor naasten

Als je een familielid of vriend hebt met Parkinson, kan het moeilijk zijn om te begrijpen wat er met hen gebeurt en hoe je hen kunt helpen. Gelukkig zijn er verschillende boeken geschreven die je kunnen helpen om meer te weten te komen over de ziekte en hoe je ermee kunt omgaan.

Parkinson’s Disease and the Family: A New Guide

Dit boek van Nutan Sharma en Elaine Richman is geschreven voor de families van mensen met Parkinson. Het boek biedt praktische tips en strategieën om de zorg voor een familielid met Parkinson te verbeteren en om te gaan met de uitdagingen van de ziekte. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel voorbeelden en anekdotes.

Parkinson’s Disease and the Family: A New Guide is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

The Parkinson’s Disease Handbook

Dit boek van Ronald F. Pfeiffer en Valerie E. Whalen is een uitgebreide gids voor de families van mensen met Parkinson. Het boek behandelt alle aspecten van de ziekte, van de oorzaken en symptomen tot de behandeling en het dagelijks leven met Parkinson. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel praktische tips en adviezen.

The Parkinson’s Disease Handbook is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken geschreven over Parkinson die zowel patiënten als hun naasten kunnen helpen om meer te weten te komen over de ziekte en hoe ermee om te gaan. Of je nu op zoek bent naar praktische tips en strategieën of een uitgebreide gids, er is een boek dat bij jou past. De meeste boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Plaats een reactie