Boeken over patiënt relaties en verpleegkunde

Als verpleegkundige is het van groot belang om een goede relatie op te bouwen met de patiënt. Dit kan bijdragen aan een betere behandeling en zorg voor de patiënt. Er zijn verschillende boeken geschreven over patiënt relaties en verpleegkunde die hierbij kunnen helpen. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en waar je deze kunt kopen.

1. “Verpleegkundige communicatie: een handboek voor interactie met patiënten” door Sandra Brouwer

Dit boek is geschreven door Sandra Brouwer, een verpleegkundige en docent verpleegkunde aan de Hogeschool Utrecht. Het boek gaat in op de communicatie tussen verpleegkundigen en patiënten en hoe deze communicatie verbeterd kan worden. Het boek bevat praktische tips en voorbeelden uit de praktijk. Het is een handig naslagwerk voor verpleegkundigen die hun communicatieve vaardigheden willen verbeteren.

Je kunt dit boek kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. “Patiëntgericht communiceren in de gezondheidszorg” door Bert Garssen

Dit boek is geschreven door Bert Garssen, een communicatiewetenschapper en docent aan de Universiteit van Amsterdam. Het boek gaat in op de communicatie tussen zorgverleners en patiënten en hoe deze communicatie patiëntgericht kan worden gemaakt. Het boek bevat praktische tips en voorbeelden uit de praktijk. Het is een handig naslagwerk voor zorgverleners die hun communicatieve vaardigheden willen verbeteren.

Je kunt dit boek kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. “Verpleegkundige vaardigheden: deel 1” door Perry Potter en Anne Griffin Perry

Dit boek is geschreven door Perry Potter en Anne Griffin Perry, beiden verpleegkundigen en docenten verpleegkunde aan de Baylor University in Texas. Het boek gaat in op de verschillende vaardigheden die verpleegkundigen nodig hebben om goede zorg te kunnen leveren. Het boek bevat praktische tips en voorbeelden uit de praktijk. Het is een handig naslagwerk voor verpleegkundigen die hun vaardigheden willen verbeteren.

Je kunt dit boek kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. “Verpleegkundige diagnostiek: de basis voor klinisch redeneren en besluitvorming” door Marjolein van Vliet en Corine Latour

Dit boek is geschreven door Marjolein van Vliet en Corine Latour, beiden verpleegkundigen en docenten verpleegkunde aan de Hogeschool Rotterdam. Het boek gaat in op de diagnostiek die verpleegkundigen nodig hebben om goede zorg te kunnen leveren. Het boek bevat praktische tips en voorbeelden uit de praktijk. Het is een handig naslagwerk voor verpleegkundigen die hun diagnostische vaardigheden willen verbeteren.

Je kunt dit boek kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. “Verpleegkundige zorg bij patiënten met psychische problemen” door Berno van Meijel en Hans Kroon

Dit boek is geschreven door Berno van Meijel en Hans Kroon, beiden verpleegkundigen en docenten verpleegkunde aan de Hogeschool Inholland. Het boek gaat in op de zorg die verpleegkundigen kunnen bieden aan patiënten met psychische problemen. Het boek bevat praktische tips en voorbeelden uit de praktijk. Het is een handig naslagwerk voor verpleegkundigen die werken met patiënten met psychische problemen.

Je kunt dit boek kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken geschreven over patiënt relaties en verpleegkunde die kunnen bijdragen aan een betere behandeling en zorg voor de patiënt. De boeken bevatten praktische tips en voorbeelden uit de praktijk en zijn handige naslagwerken voor verpleegkundigen die hun vaardigheden willen verbeteren. De boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Plaats een reactie