Boeken over pediatrische verpleegkunde

Pediatrische verpleegkunde is een specialisatie binnen de verpleegkunde die zich richt op de zorg voor kinderen en jongeren. Het is een uitdagend en complex vakgebied waarin kennis van de ontwikkeling van kinderen en de specifieke gezondheidsproblemen van deze doelgroep centraal staan. Voor verpleegkundigen die zich willen specialiseren in pediatrische zorg is het belangrijk om zich te verdiepen in de literatuur die beschikbaar is over dit onderwerp. In dit artikel bespreken we enkele boeken die relevant zijn voor pediatrische verpleegkunde.

Boeken over pediatrische verpleegkunde

Er zijn verschillende boeken beschikbaar over pediatrische verpleegkunde. Hieronder bespreken we enkele titels:

1. Kinderen en hun ontwikkeling

Dit boek, geschreven door Robert S. Feldman, biedt een overzicht van de ontwikkeling van kinderen vanaf de geboorte tot aan de adolescentie. Het boek gaat in op de fysieke, cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen en biedt daarmee een goede basis voor verpleegkundigen die werken met kinderen en jongeren. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

2. Kinderen en hun ziektes

Dit boek, geschreven door J. van der Meer en A. Kruisinga, biedt een overzicht van de meest voorkomende ziektes bij kinderen en jongeren. Het boek gaat in op de symptomen, diagnose en behandeling van deze ziektes en biedt daarmee een goede basis voor verpleegkundigen die werken met kinderen en jongeren. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

3. Kinderen en hun gedrag

Dit boek, geschreven door T. van Yperen en M. van der Meer, biedt een overzicht van de ontwikkeling van het gedrag van kinderen en jongeren. Het boek gaat in op de verschillende gedragsproblemen die kunnen voorkomen bij kinderen en jongeren en biedt daarmee een goede basis voor verpleegkundigen die werken met kinderen en jongeren. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Waar kun je deze boeken kopen?

De boeken over pediatrische verpleegkunde zijn te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com. Bij lokale boekhandels kun je vaak terecht voor persoonlijk advies en kun je de boeken inzien voordat je ze koopt. Online bij Bol.com kun je de boeken eenvoudig bestellen en thuis laten bezorgen. Daarnaast biedt Bol.com vaak scherpe prijzen en kun je er terecht voor reviews van andere lezers.

Conclusie

Als verpleegkundige die werkt met kinderen en jongeren is het belangrijk om je te verdiepen in de literatuur over pediatrische verpleegkunde. De boeken die we in dit artikel hebben besproken bieden een goede basis voor verpleegkundigen die zich willen specialiseren in pediatrische zorg. Deze boeken zijn te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Plaats een reactie