Boeken over pelgrimstocht Santiago

De pelgrimstocht naar Santiago de Compostela is een eeuwenoude traditie die nog steeds veel mensen aantrekt. Het is een bijzondere ervaring om te voet of per fiets naar de Spaanse stad te reizen en onderweg te genieten van de prachtige natuur en de ontmoetingen met andere pelgrims. Veel mensen die deze tocht hebben gemaakt, schrijven er een boek over. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en geven we tips waar je ze kunt kopen.

De boeken

Er zijn ontzettend veel boeken geschreven over de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Hieronder bespreken we een aantal van de bekendste en meest inspirerende boeken.

De weg naar Santiago – Cees Nooteboom

Cees Nooteboom is een bekende Nederlandse schrijver die in 1992 de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela maakte. Hij schreef hierover het boek ‘De weg naar Santiago’, dat inmiddels een klassieker is geworden. In het boek beschrijft Nooteboom zijn ervaringen tijdens de tocht en reflecteert hij op de geschiedenis en betekenis van de pelgrimstocht. Het is een prachtig geschreven boek dat veel mensen inspireert om zelf op pelgrimstocht te gaan.

Ik ben er even niet – Rinske Hillen

Rinske Hillen is een Nederlandse schrijfster die in 2015 de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela maakte. Ze schreef hierover het boek ‘Ik ben er even niet’, waarin ze haar persoonlijke ervaringen en gedachten tijdens de tocht beschrijft. Het is een eerlijk en ontroerend boek dat laat zien hoe de pelgrimstocht je kan veranderen en hoe het kan helpen om jezelf beter te leren kennen.

De zilveren kruisvaart – Lucien Vermeer

Lucien Vermeer is een Nederlandse schrijver die in 2013 de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela maakte. Hij schreef hierover het boek ‘De zilveren kruisvaart’, waarin hij zijn ervaringen en ontmoetingen tijdens de tocht beschrijft. Het is een boek vol humor en zelfspot, maar ook met serieuze reflecties op het leven en de betekenis van de pelgrimstocht.

De weg naar het licht – Paul van Hooff

Paul van Hooff is een Nederlandse schrijver die in 2014 de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela maakte. Hij schreef hierover het boek ‘De weg naar het licht’, waarin hij zijn persoonlijke ervaringen en gedachten tijdens de tocht beschrijft. Het is een boek vol spiritualiteit en filosofie, waarin Van Hooff op zoek gaat naar de betekenis van het leven en de pelgrimstocht.

Waar te koop?

De boeken over de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela zijn te koop bij de meeste boekhandels in Nederland en België. Ook online zijn ze gemakkelijk te bestellen bij bijvoorbeeld Bol.com of Amazon. Hieronder geven we nog een aantal tips waar je de boeken kunt kopen.

De Zwerver

De Zwerver is een reisboekhandel in Groningen die gespecialiseerd is in reisgidsen en reisliteratuur. Hier kun je terecht voor een uitgebreide collectie boeken over de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela.

Boekhandel Dominicanen

Boekhandel Dominicanen is gevestigd in een voormalige kerk in Maastricht en is een van de mooiste boekhandels van Nederland. Hier kun je niet alleen terecht voor boeken over de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela, maar ook voor een breed assortiment aan andere boeken.

Pelgrimshop

Pelgrimshop is een webshop die gespecialiseerd is in pelgrimsartikelen, waaronder boeken over de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Hier kun je terecht voor een uitgebreide collectie boeken en andere producten die je nodig hebt tijdens de pelgrimstocht.

Conclusie

De pelgrimstocht naar Santiago de Compostela is een bijzondere ervaring die veel mensen inspireert om erover te schrijven. Er zijn ontzettend veel boeken geschreven over de pelgrimstocht, variërend van persoonlijke ervaringen tot filosofische reflecties. De boeken zijn te koop bij de meeste boekhandels en online bij verschillende webshops. Hopelijk hebben we je met dit artikel kunnen inspireren om zelf op pelgrimstocht te gaan en een van deze boeken te lezen.

Plaats een reactie