Boeken over perfectionisme

Perfectionisme is een eigenschap die veel mensen hebben. Het kan zorgen voor motivatie en discipline, maar het kan ook leiden tot stress, angst en burn-out. Gelukkig zijn er veel boeken geschreven over dit onderwerp, die kunnen helpen om beter om te gaan met perfectionisme. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. De kracht van kwetsbaarheid – Brené Brown

Brené Brown is een bekende onderzoeker en schrijver op het gebied van kwetsbaarheid en schaamte. In haar boek ‘De kracht van kwetsbaarheid’ gaat ze in op de relatie tussen perfectionisme en kwetsbaarheid. Ze laat zien dat perfectionisme vaak een manier is om jezelf te beschermen tegen kwetsbaarheid en dat het juist belangrijk is om je kwetsbaar op te stellen om echt verbinding te maken met anderen. Het boek bevat veel persoonlijke verhalen en praktische tips om perfectionisme los te laten.

‘De kracht van kwetsbaarheid’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. F*ck it – John C. Parkin

‘F*ck it’ is een boek dat gaat over het loslaten van perfectionisme en je minder druk maken om wat anderen van je denken. Het boek is geschreven door John C. Parkin, die zelf jarenlang perfectionistisch was en uiteindelijk besloot om het roer om te gooien. Hij laat zien dat het leven veel leuker en makkelijker wordt als je je minder aantrekt van wat anderen van je vinden en meer doet waar jij blij van wordt.

‘F*ck it’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

3. The perfectionism workbook – Taylor Newendorp

‘The perfectionism workbook’ is een werkboek dat je stap voor stap helpt om je perfectionisme aan te pakken. Het boek bevat veel oefeningen en opdrachten die je kunt doen om je gedachten en gedrag te veranderen. Het is geschreven door Taylor Newendorp, een therapeut die gespecialiseerd is in het behandelen van perfectionisme.

‘The perfectionism workbook’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

4. Perfectly imperfect – Baron Baptiste

‘Perfectly imperfect’ is een boek dat gaat over het omarmen van imperfectie en het vinden van balans in je leven. Het is geschreven door Baron Baptiste, een bekende yogaleraar die veel mensen heeft geholpen om meer rust en balans te vinden. In het boek deelt hij zijn persoonlijke verhaal en geeft hij praktische tips om perfectionisme los te laten.

‘Perfectly imperfect’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

5. The gifts of imperfection – Brené Brown

‘The gifts of imperfection’ is een ander boek van Brené Brown dat gaat over perfectionisme en kwetsbaarheid. In dit boek laat ze zien dat het juist de imperfecties zijn die ons menselijk maken en dat we deze moeten omarmen in plaats van ernaar te streven perfect te zijn. Het boek bevat veel persoonlijke verhalen en praktische tips om meer authentiek te zijn en jezelf te accepteren zoals je bent.

‘The gifts of imperfection’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Perfectionisme kan een lastige eigenschap zijn, maar gelukkig zijn er veel boeken geschreven die kunnen helpen om hiermee om te gaan. Of je nu op zoek bent naar persoonlijke verhalen, praktische tips of oefeningen, er is voor ieder wat wils. De boeken zijn te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel, dus er is geen excuus om niet aan de slag te gaan met het loslaten van perfectionisme.

Plaats een reactie