Boeken over performance art

Performance art is een kunstvorm waarbij de kunstenaar zijn of haar lichaam gebruikt als medium om een boodschap over te brengen. Het is een vorm van kunst die vaak controversieel is en veel discussie oproept. Er zijn verschillende boeken geschreven over performance art die de geschiedenis, de technieken en de betekenis van deze kunstvorm onderzoeken. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over performance art bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

1. Performance Art: From Futurism to the Present

Dit boek, geschreven door RoseLee Goldberg, is een uitgebreide geschiedenis van performance art vanaf de Futuristische beweging in de vroege 20e eeuw tot aan de hedendaagse kunstenaars. Het boek bevat meer dan 300 afbeeldingen en beschrijft de belangrijkste kunstenaars en hun werken. Het boek is een uitstekende introductie tot de wereld van performance art en is geschikt voor zowel studenten als kunstliefhebbers.

Je kunt dit boek kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com.

2. Performance Art: A Guided Tour

Dit boek, geschreven door Catherine Wood, is een gids voor het begrijpen van performance art. Het boek bevat interviews met kunstenaars en curatoren en beschrijft de belangrijkste technieken en concepten die worden gebruikt in performance art. Het boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en biedt een diepgaande analyse van deze kunstvorm.

Je kunt dit boek kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com.

3. Performance Art in Eastern Europe since 1960

Dit boek, geschreven door Amy Bryzgel, onderzoekt de geschiedenis van performance art in Oost-Europa sinds de jaren 60. Het boek beschrijft de politieke en sociale context waarin deze kunstvorm ontstond en de belangrijkste kunstenaars die deze vorm van kunst beoefenden. Het boek is een belangrijke bron voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van performance art en de rol die deze kunstvorm speelde in de politieke en culturele ontwikkeling van Oost-Europa.

Je kunt dit boek kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com.

4. Performance Art: From China

Dit boek, geschreven door Thomas J. Berghuis, onderzoekt de geschiedenis van performance art in China. Het boek beschrijft de belangrijkste kunstenaars en hun werken en onderzoekt de politieke en culturele context waarin deze kunstvorm ontstond. Het boek is een belangrijke bron voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van performance art in China en de rol die deze kunstvorm speelde in de ontwikkeling van de hedendaagse Chinese kunst.

Je kunt dit boek kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com.

5. Performance Art: From Fluxus to Body Art

Dit boek, geschreven door RoseLee Goldberg, onderzoekt de geschiedenis van performance art vanaf de Fluxus-beweging in de jaren 60 tot aan de opkomst van body art in de jaren 70. Het boek beschrijft de belangrijkste kunstenaars en hun werken en onderzoekt de politieke en culturele context waarin deze kunstvorm ontstond. Het boek is een belangrijke bron voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van performance art en de rol die deze kunstvorm speelde in de ontwikkeling van de hedendaagse kunst.

Je kunt dit boek kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com.

Conclusie

Performance art is een kunstvorm die veel discussie oproept en vaak controversieel is. Er zijn verschillende boeken geschreven over performance art die de geschiedenis, de technieken en de betekenis van deze kunstvorm onderzoeken. In dit artikel hebben we enkele van de beste boeken over performance art besproken en waar je deze boeken kunt kopen. Of je nu een student bent die geïnteresseerd is in kunstgeschiedenis of een kunstliefhebber die meer wil weten over deze fascinerende kunstvorm, deze boeken bieden een uitstekende introductie tot de wereld van performance art.

Plaats een reactie