Boeken over pesten

Pesten is een probleem dat helaas nog steeds veel voorkomt in onze samenleving. Het kan grote gevolgen hebben voor de slachtoffers, zoals een laag zelfbeeld, depressie en zelfs zelfmoordgedachten. Gelukkig zijn er veel boeken geschreven over dit onderwerp, die kunnen helpen om pesten bespreekbaar te maken en kinderen te leren hoe ze hiermee om kunnen gaan. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. Spijt! – Carry Slee

Spijt! is een boek van de bekende Nederlandse kinderboekenschrijfster Carry Slee. Het verhaal gaat over Jochem, een jongen die gepest wordt op school. Zijn klasgenoten maken hem belachelijk en doen gemene dingen tegen hem. Het boek laat zien hoe pesten kan leiden tot ernstige gevolgen en hoe belangrijk het is om in te grijpen als je ziet dat iemand gepest wordt.

Spijt! is een populair boek en is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

2. De Gorgels en het geheim van de gletsjer – Jochem Myjer

De Gorgels en het geheim van de gletsjer is een kinderboek van cabaretier Jochem Myjer. Het boek gaat over Melle, een jongen die gepest wordt op school. Hij vindt troost bij zijn vriendje Bobba, een Gorgel. Samen gaan ze op avontuur om een mysterie op te lossen en komen ze erachter dat pesten nooit de oplossing is.

Dit boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

3. Pestkoppen en windbuilen – Jacques Vriens

Pestkoppen en windbuilen is een boek van Jacques Vriens, een bekende Nederlandse kinderboekenschrijver. Het boek gaat over een groepje kinderen dat een nieuwe jongen in de klas heeft. Ze vinden hem anders en beginnen hem te pesten. Het boek laat zien hoe pesten ontstaat en hoe het kan worden opgelost.

Dit boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

4. De verschrikkelijke badmeester – Jozua Douglas

De verschrikkelijke badmeester is een boek van Jozua Douglas, een Nederlandse kinderboekenschrijver. Het boek gaat over de tweeling Toffee en Gum, die op vakantie zijn in een vakantiepark. Daar worden ze geconfronteerd met een gemene badmeester die de kinderen pest. Het boek laat zien hoe belangrijk het is om voor jezelf op te komen en hoe je samen kunt werken om pesten te stoppen.

Dit boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

5. De kracht van het verschil – Margriet Sitskoorn

De kracht van het verschil is geen kinderboek, maar een boek voor volwassenen. Het boek gaat over de psychologie van pesten en hoe je dit kunt voorkomen. Het boek geeft inzicht in de oorzaken van pesten en biedt handvatten om hiermee om te gaan.

Dit boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over pesten, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Deze boeken kunnen helpen om pesten bespreekbaar te maken en kinderen te leren hoe ze hiermee om kunnen gaan. De boeken zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com. Het is belangrijk om pesten serieus te nemen en er iets aan te doen, zodat kinderen zich veilig en gelukkig kunnen voelen op school en daarbuiten.

Plaats een reactie