Boeken over piekeren

Piekeren is iets wat we allemaal wel eens doen. Het kan ons helpen om problemen op te lossen, maar te veel piekeren kan ook leiden tot stress en angst. Gelukkig zijn er veel boeken geschreven over dit onderwerp die ons kunnen helpen om ons piekergedrag te verminderen. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. ‘Piekerprinsessen’ van Susan Nolen-Hoeksema

Dit boek is speciaal geschreven voor vrouwen die veel piekeren. Susan Nolen-Hoeksema is een psycholoog die zich heeft gespecialiseerd in de behandeling van depressie en angst. In ‘Piekerprinsessen’ legt ze uit waarom vrouwen vaak meer piekeren dan mannen en wat je kunt doen om je piekergedrag te verminderen. Het boek bevat veel praktische tips en oefeningen die je kunt gebruiken om je gedachten onder controle te krijgen.

‘Piekerprinsessen’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. ‘De kracht van kwetsbaarheid’ van Brené Brown

Brené Brown is een onderzoeker en schrijver die zich richt op thema’s als schaamte, kwetsbaarheid en moed. In ‘De kracht van kwetsbaarheid’ legt ze uit waarom het belangrijk is om je kwetsbaar op te stellen en hoe dit kan helpen om je piekergedrag te verminderen. Het boek bevat veel persoonlijke verhalen en praktische tips die je kunt gebruiken in je dagelijks leven.

‘De kracht van kwetsbaarheid’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

3. ‘Het piekerboek’ van Brenda van Osch

Brenda van Osch is een psycholoog die zich heeft gespecialiseerd in de behandeling van angststoornissen. In ‘Het piekerboek’ legt ze uit wat piekeren is en hoe het ontstaat. Het boek bevat veel praktische tips en oefeningen die je kunt gebruiken om je piekergedrag te verminderen. Ook bevat het boek veel informatie over verschillende soorten angststoornissen en hoe je hiermee om kunt gaan.

‘Het piekerboek’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

4. ‘De kunst van het ongelukkig zijn’ van Dirk De Wachter

Dirk De Wachter is een Belgische psychiater die bekend staat om zijn kritische kijk op de moderne samenleving. In ‘De kunst van het ongelukkig zijn’ legt hij uit waarom het oké is om niet altijd gelukkig te zijn en waarom we soms juist moeten leren omgaan met onze negatieve emoties. Het boek bevat veel persoonlijke verhalen en praktische tips die je kunt gebruiken om je piekergedrag te verminderen.

‘De kunst van het ongelukkig zijn’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

5. ‘Mindfulness en bevrijding van depressie’ van Mark Williams, John Teasdale en Zindel Segal

Dit boek is geschreven door drie wetenschappers die zich hebben gespecialiseerd in de behandeling van depressie. In ‘Mindfulness en bevrijding van depressie’ leggen ze uit hoe mindfulness kan helpen om je piekergedrag te verminderen en je mentale gezondheid te verbeteren. Het boek bevat veel praktische oefeningen die je kunt gebruiken om meer mindful te worden.

‘Mindfulness en bevrijding van depressie’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over piekeren en hoe je hiermee om kunt gaan. Of je nu op zoek bent naar praktische tips, persoonlijke verhalen of wetenschappelijke inzichten, er is altijd wel een boek dat bij jou past. De boeken die we in dit artikel hebben besproken zijn onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel. Dus waar wacht je nog op? Ga op zoek naar het boek dat jou kan helpen om je piekergedrag te verminderen en je mentale gezondheid te verbeteren.

Plaats een reactie