Boeken over piraten

Piraten zijn al eeuwenlang een fascinerend onderwerp voor boeken. Het avontuurlijke leven op zee, de schatten die ze veroverden en de gevechten die ze voerden, spreken tot de verbeelding van jong en oud. In dit artikel bespreken we enkele boeken over piraten die zeker de moeite waard zijn om te lezen.

De Piraten van Hiernaast – Reggie Naus

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en vertelt het verhaal van Michiel, die naast een groep piraten komt te wonen. Hij sluit vriendschap met de piraten en beleeft samen met hen allerlei avonturen. Het boek is geschreven door Reggie Naus en is geïllustreerd door Mark Janssen. Het is een spannend en grappig boek dat kinderen zeker zal aanspreken.

De Piraten van Hiernaast is onder andere te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Piratenzoon – Rob Ruggenberg

Piratenzoon is een historische jeugdroman van Rob Ruggenberg. Het boek speelt zich af in de 17e eeuw en vertelt het verhaal van de jonge Jan, die als slaaf wordt verkocht aan de beruchte piraat Laurens de Graaf. Jan sluit vriendschap met de piraat en gaat met hem mee op avontuur. Het boek is gebaseerd op waargebeurde feiten en geeft een goed beeld van het leven op zee in die tijd.

Piratenzoon is onder andere te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Piraten – Angus Konstam

Piraten is een non-fictie boek van Angus Konstam. Het boek geeft een overzicht van de geschiedenis van de piraterij, van de oude Grieken tot de moderne tijd. Het boek bevat veel illustraties en foto’s en geeft een goed beeld van het leven van piraten en de schepen waarmee ze voeren. Het is een interessant boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van piraterij.

Piraten is onder andere te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

De Schat van de Santa Maria – Geronimo Stilton

De Schat van de Santa Maria is een avontuurlijk boek van Geronimo Stilton. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en vertelt het verhaal van Geronimo en zijn vrienden, die op zoek gaan naar de schat van de Santa Maria. Het boek bevat veel illustraties en is geschreven in de kenmerkende stijl van Geronimo Stilton.

De Schat van de Santa Maria is onder andere te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Piratenbloed – Corien Oranje

Piratenbloed is een spannend boek van Corien Oranje. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en vertelt het verhaal van de jonge Jack, die op zoek gaat naar zijn vader, die als piraat op zee vaart. Jack sluit zich aan bij een groep piraten en beleeft allerlei avonturen. Het boek is goed geschreven en bevat veel actie en avontuur.

Piratenbloed is onder andere te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken over piraten te vinden, zowel voor kinderen als voor volwassenen. De boeken die we in dit artikel hebben besproken, zijn slechts een kleine selectie van wat er allemaal te vinden is. Of je nu op zoek bent naar een spannend avontuur of naar een boek dat je meer vertelt over de geschiedenis van piraterij, er is voor ieder wat wils. De boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van piraten en beleef de avonturen op zee!

Plaats een reactie