Boeken over plastische chirurgie

Plastische chirurgie is een medische specialiteit die zich richt op het herstellen of verbeteren van de vorm en functie van het lichaam. Het is een vakgebied dat de afgelopen jaren steeds populairder is geworden, mede dankzij de groeiende interesse in cosmetische ingrepen. Er zijn dan ook talloze boeken geschreven over plastische chirurgie, variërend van wetenschappelijke werken tot persoonlijke verhalen van patiënten. In dit artikel zetten we een aantal interessante boeken op een rijtje en vertellen we waar je deze kunt kopen.

1. Plastische chirurgie: Wat kan wel, wat kan niet?

Dit boek van plastisch chirurg Berend van der Lei biedt een helder overzicht van de mogelijkheden en beperkingen van plastische chirurgie. Van der Lei gaat in op de verschillende technieken en behandelingen die mogelijk zijn, maar ook op de risico’s en complicaties die hierbij komen kijken. Het boek is geschikt voor zowel professionals als leken en biedt een goed inzicht in de wereld van de plastische chirurgie.

Het boek is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en kost daar €29,99.

2. De mooiste vrouw van de wereld

In dit boek vertelt schrijfster Sarah Banet-Weiser het verhaal van de Miss America-verkiezingen en de rol die plastische chirurgie hierbij speelt. Banet-Weiser onderzoekt hoe de schoonheidsidealen van deze verkiezingen zijn veranderd door de jaren heen en hoe plastische chirurgie hierbij een steeds grotere rol is gaan spelen. Het boek biedt een interessante kijk op de relatie tussen schoonheid, gender en macht.

Het boek is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en kost daar €24,99.

3. De verborgen impact van plastische chirurgie

In dit boek gaat psycholoog Diana Zuckerman in op de psychologische en emotionele impact van plastische chirurgie. Zuckerman onderzoekt hoe plastische chirurgie kan leiden tot een vertekend zelfbeeld en hoe dit kan leiden tot psychische problemen. Het boek biedt een kritische kijk op de wereld van de plastische chirurgie en is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de psychologische aspecten van cosmetische ingrepen.

Het boek is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en kost daar €19,99.

4. De mooiste neus van de wereld

In dit boek vertelt journalist en schrijver Laura van der Haar het persoonlijke verhaal van haar eigen neuscorrectie. Van der Haar beschrijft hoe ze jarenlang onzeker was over haar neus en hoe ze uiteindelijk besloot om een ingreep te ondergaan. Het boek biedt een eerlijk en openhartig kijkje in de wereld van de plastische chirurgie en is een aanrader voor iedereen die overweegt om een cosmetische ingreep te ondergaan.

Het boek is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en kost daar €20,99.

5. Plastische chirurgie: Een praktische gids

Dit boek van plastisch chirurg Dirk Jan Menger biedt een praktische gids voor patiënten die een cosmetische ingreep overwegen. Menger gaat in op de verschillende behandelingen die mogelijk zijn en geeft tips en adviezen voor het kiezen van de juiste behandeling en de juiste chirurg. Het boek is geschikt voor iedereen die meer wil weten over de mogelijkheden van plastische chirurgie en is een handige gids voor wie een ingreep overweegt.

Het boek is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en kost daar €24,99.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over plastische chirurgie, variërend van wetenschappelijke werken tot persoonlijke verhalen van patiënten. Of je nu geïnteresseerd bent in de technieken en behandelingen die mogelijk zijn, de psychologische impact van cosmetische ingrepen of persoonlijke ervaringen van patiënten, er is altijd wel een boek dat bij je past. De boeken die we in dit artikel hebben besproken zijn allemaal verkrijgbaar bij Bol.com, maar zijn ook te vinden bij lokale boekenwinkels en online boekhandels. Of je nu een professional bent of gewoon geïnteresseerd bent in de wereld van de plastische chirurgie, er is altijd wel een boek dat je verder kan helpen.

Plaats een reactie