Boeken over politie

De politie is een belangrijk onderdeel van onze samenleving. Ze zorgen voor onze veiligheid en handhaven de wet. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over de politie. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en waar je ze kunt kopen.

True crime boeken

Een populair genre binnen de boeken over politie zijn de true crime boeken. Deze boeken beschrijven waargebeurde misdaden en de politieonderzoeken die daarop volgden. Een bekend voorbeeld hiervan is ‘De Heineken Ontvoering’ van Peter R. de Vries. In dit boek beschrijft hij het onderzoek naar de ontvoering van biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer. Het boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Politieromans

Een ander populair genre binnen de boeken over politie zijn de politieromans. Deze boeken zijn fictief, maar gebaseerd op de ervaringen van politieagenten. Een bekend voorbeeld hiervan is de boekenreeks van Baantjer. Deze boeken beschrijven de avonturen van rechercheur De Cock en zijn assistent Vledder. De boeken zijn te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Autobiografieën

Sommige politieagenten hebben hun eigen ervaringen op papier gezet in de vorm van een autobiografie. Een voorbeeld hiervan is ‘Blauw bloed’ van Jan Blaauw. In dit boek beschrijft hij zijn ervaringen als politieagent en zijn werk als hoofdcommissaris van de politie in Amsterdam. Het boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Non-fictie boeken

Naast true crime boeken en autobiografieën zijn er ook non-fictie boeken over de politie. Deze boeken beschrijven bijvoorbeeld de geschiedenis van de politie of de organisatie van de politie. Een voorbeeld hiervan is ‘De geschiedenis van de Nederlandse politie’ van Jan Naeyé. In dit boek beschrijft hij de ontwikkeling van de Nederlandse politie vanaf de middeleeuwen tot nu. Het boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over de politie. Van true crime boeken tot autobiografieën en non-fictie boeken. Deze boeken zijn te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de politie of de avonturen van rechercheur De Cock, er is voor ieder wat wils.

Plaats een reactie