Boeken over politiek

Politiek is een belangrijk onderwerp in onze samenleving. Het beïnvloedt ons dagelijks leven en heeft invloed op de toekomst van ons land. Er zijn veel boeken geschreven over politiek, variërend van politieke geschiedenis tot politieke ideologieën en actuele politieke kwesties. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over politiek bespreken en waar je deze kunt kopen.

1. De macht van het getal – Jan Terlouw

Jan Terlouw is een bekende Nederlandse politicus en schrijver. In zijn boek ‘De macht van het getal’ bespreekt hij de politieke geschiedenis van Nederland vanaf de Tweede Wereldoorlog tot aan de huidige tijd. Hij beschrijft de belangrijkste politieke gebeurtenissen en ontwikkelingen en geeft zijn visie op de toekomst van ons land. Het boek is geschreven in een toegankelijke stijl en is daarom geschikt voor zowel politieke experts als leken.

Je kunt ‘De macht van het getal’ kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com.

2. De wereld volgens Gijp – Michel van Egmond

Hoewel ‘De wereld volgens Gijp’ niet direct een politiek boek lijkt, is het toch een interessante kijk op de politieke ontwikkelingen in Nederland. Michel van Egmond beschrijft het leven van voetbalanalist René van der Gijp en zijn visie op de politiek. Van der Gijp is een uitgesproken persoonlijkheid en zijn mening over politieke kwesties is vaak controversieel. Het boek geeft daarom een interessante kijk op de politieke discussies in Nederland.

‘De wereld volgens Gijp’ is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

3. De verwarde cavia – Paulien Cornelisse

‘De verwarde cavia’ is een humoristisch boek van Paulien Cornelisse. Het boek gaat niet direct over politiek, maar bevat wel veel politieke satire. Cornelisse beschrijft het leven van een kantoormedewerker en de politieke spelletjes die daarbij komen kijken. Het boek is geschreven in een luchtige stijl en is daarom geschikt voor een breed publiek.

‘De verwarde cavia’ is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

4. De neoliberale strafstaat – Willem Schinkel

‘De neoliberale strafstaat’ is een politiek boek van Willem Schinkel. Schinkel beschrijft de opkomst van het neoliberalisme en de gevolgen daarvan voor de samenleving. Hij betoogt dat het neoliberalisme heeft geleid tot een strafstaat waarin mensen worden gestraft voor hun armoede en sociale achtergrond. Het boek is geschreven in een academische stijl en is daarom vooral geschikt voor politieke experts.

‘De neoliberale strafstaat’ is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

5. De puinhopen van acht jaar Paars – Pim Fortuyn

‘De puinhopen van acht jaar Paars’ is een politiek boek van Pim Fortuyn. Fortuyn beschrijft de politieke ontwikkelingen in Nederland tijdens de Paarse kabinetten en betoogt dat deze hebben geleid tot een crisis in de samenleving. Het boek is geschreven in een polemische stijl en is daarom vooral geschikt voor mensen die geïnteresseerd zijn in politieke debatten.

‘De puinhopen van acht jaar Paars’ is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over politiek in Nederland. Of je nu geïnteresseerd bent in politieke geschiedenis, politieke ideologieën of actuele politieke kwesties, er is altijd wel een boek dat bij je past. Je kunt deze boeken kopen bij lokale boekhandels of online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van de politiek en ontdek wat er speelt in ons land!

Plaats een reactie