Boeken over politieke corruptie

Politieke corruptie is een probleem dat helaas nog steeds veel voorkomt in de wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over dit onderwerp. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

1. De vastgoedfraude

De vastgoedfraude is een boek geschreven door Vasco van der Boon en Gerben van der Marel. Het boek gaat over de vastgoedfraude bij het Bouwfonds en Philips Pensioenfonds. Het boek beschrijft hoe de top van deze organisaties zich schuldig maakte aan fraude en corruptie. Het boek is een echte aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in politieke corruptie.

Je kunt De vastgoedfraude kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

2. De doofpotgeneraal

De doofpotgeneraal is een boek geschreven door Edwin Giltay. Het boek gaat over de corruptie binnen de Nederlandse krijgsmacht. Het boek beschrijft hoe hoge militairen zich schuldig maakten aan fraude en corruptie en hoe dit allemaal in de doofpot werd gestopt. Het boek is een echte eyeopener en laat zien hoe diep de corruptie in sommige organisaties kan zitten.

Je kunt De doofpotgeneraal kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

3. De prooi

De prooi is een boek geschreven door Jeroen Smit. Het boek gaat over de ondergang van ABN AMRO en de rol die politieke corruptie hierbij speelde. Het boek beschrijft hoe de top van de bank zich schuldig maakte aan fraude en corruptie en hoe de politiek hierbij betrokken was. Het boek is een echte aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in politieke corruptie en de rol die de politiek hierbij speelt.

Je kunt De prooi kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

4. De achterkant van Nederland

De achterkant van Nederland is een boek geschreven door Pieter Tops en Jan Tromp. Het boek gaat over de georganiseerde misdaad in Nederland en de rol die politieke corruptie hierbij speelt. Het boek beschrijft hoe de politiek soms bewust of onbewust meewerkt aan de georganiseerde misdaad en hoe dit de samenleving beïnvloedt. Het boek is een echte eyeopener en laat zien hoe diep de corruptie in sommige sectoren kan zitten.

Je kunt De achterkant van Nederland kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

5. De beerput van Nederland

De beerput van Nederland is een boek geschreven door Joep Dohmen. Het boek gaat over de politieke corruptie in Nederland en de rol die de overheid hierbij speelt. Het boek beschrijft hoe de overheid soms bewust of onbewust meewerkt aan corruptie en hoe dit de samenleving beïnvloedt. Het boek is een echte aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in politieke corruptie en de rol die de overheid hierbij speelt.

Je kunt De beerput van Nederland kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

Conclusie

Politieke corruptie is een probleem dat helaas nog steeds veel voorkomt in de wereld. Gelukkig zijn er veel boeken geschreven over dit onderwerp die ons meer inzicht geven in de omvang van het probleem. In dit artikel hebben we vijf boeken besproken die allemaal de moeite waard zijn om te lezen. Je kunt deze boeken kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

Plaats een reactie