Boeken over Pompeii

Pompeii is een stad in Italië die in het jaar 79 na Christus werd bedolven onder de as en lava van de Vesuvius. De stad werd pas in de 18e eeuw herontdekt en sindsdien is het een populaire bestemming voor toeristen en archeologen. Er zijn talloze boeken geschreven over Pompeii, variërend van wetenschappelijke studies tot spannende romans. In dit artikel zullen we een aantal van de beste boeken over Pompeii bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

Wetenschappelijke boeken over Pompeii

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis en archeologie van Pompeii, zijn er talloze wetenschappelijke boeken beschikbaar. Een van de meest uitgebreide werken is “Pompeii: The Life of a Roman Town” van Mary Beard. Dit boek biedt een diepgaande kijk op het dagelijks leven in Pompeii en de impact van de uitbarsting van de Vesuvius op de stad. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Een ander interessant boek is “Pompeii: The Archaeological Evidence” van Domenico Esposito. Dit boek biedt een gedetailleerde analyse van de archeologische opgravingen in Pompeii en de ontdekkingen die zijn gedaan. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Amazon.

Romans over Pompeii

Als je op zoek bent naar een spannend verhaal dat zich afspeelt in Pompeii, zijn er talloze romans beschikbaar. Een van de meest populaire is “Pompeii” van Robert Harris. Dit boek vertelt het verhaal van een aquaductingenieur die in Pompeii is gestationeerd en getuige is van de uitbarsting van de Vesuvius. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Een ander interessant boek is “The Fires of Vesuvius” van Caroline Lawrence. Dit boek is gericht op jongere lezers en vertelt het verhaal van een jonge slaaf die in Pompeii woont en werkt. Het boek biedt een fascinerende kijk op het dagelijks leven in Pompeii en de impact van de uitbarsting van de Vesuvius op de stad. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Amazon.

Reisgidsen over Pompeii

Als je van plan bent om Pompeii te bezoeken, zijn er talloze reisgidsen beschikbaar die je kunnen helpen bij het plannen van je reis. Een van de meest uitgebreide gidsen is “Pompeii: A Sourcebook” van Alison E. Cooley en M.G.L. Cooley. Dit boek biedt een gedetailleerde beschrijving van de stad en de belangrijkste bezienswaardigheden, evenals praktische informatie over hoe je Pompeii kunt bezoeken. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Een andere handige gids is “Pompeii and Herculaneum: The Complete Guide” van Paul Wilkinson. Dit boek biedt een uitgebreide beschrijving van zowel Pompeii als Herculaneum, evenals praktische informatie over hoe je beide sites kunt bezoeken. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Amazon.

Conclusie

Pompeii is een fascinerende stad met een rijke geschiedenis en er zijn talloze boeken beschikbaar die je kunnen helpen om meer te weten te komen over deze bijzondere plek. Of je nu geïnteresseerd bent in wetenschappelijke studies, spannende romans of praktische reisgidsen, er is voor elk wat wils. Je kunt deze boeken kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com of Amazon. Dus waar wacht je nog op? Duik in de geschiedenis van Pompeii en ontdek deze bijzondere stad zelf!

Plaats een reactie