Boeken over popmuziek

Popmuziek is een genre dat al decennialang populair is. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er talloze boeken zijn geschreven over popmuziek. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

1. 1001 Albums die je gehoord moet hebben

Dit boek is geschreven door muziekjournalist Robert Dimery en bevat een lijst van 1001 albums die je gehoord moet hebben. Het boek is ingedeeld op decennium en bevat albums uit de jaren 50 tot en met de jaren 10 van deze eeuw. Bij elk album staat een korte beschrijving en een lijst van nummers. Het boek is een must-have voor elke muziekliefhebber en biedt een mooie inkijk in de geschiedenis van de popmuziek.

Je kunt dit boek kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. Het Grote Popmuziek Quizboek

Dit boek is geschreven door Leo Blokhuis en Roel van Diepen en bevat meer dan 1000 vragen over popmuziek. Het boek is ingedeeld op decennium en bevat vragen over artiesten, nummers en albums. Het is een leuk boek om te gebruiken tijdens een avondje met vrienden of om je eigen kennis over popmuziek te testen.

Je kunt dit boek kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. De Top 2000: De mooiste lijst

Dit boek is geschreven door Arjan Vlakveld en bevat de geschiedenis van de Top 2000. Het boek gaat in op de totstandkoming van de lijst en bevat interviews met bekende Nederlanders over hun favoriete nummers. Het boek is een mooie aanvulling op de jaarlijkse Top 2000-uitzendingen op de radio en biedt een mooie inkijk in de Nederlandse popmuziekgeschiedenis.

Je kunt dit boek kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. De Nederlandse Popmuziek Encyclopedie

Dit boek is geschreven door Jan J. Mulder en bevat een overzicht van de Nederlandse popmuziek vanaf de jaren 50 tot en met de jaren 90. Het boek is ingedeeld op artiest en bevat een biografie, discografie en een beschrijving van de muziekstijl. Het boek is een must-have voor elke liefhebber van Nederlandse popmuziek.

Je kunt dit boek kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. De 100 beste Nederlandse Popliedjes

Dit boek is geschreven door Leo Blokhuis en bevat een lijst van de 100 beste Nederlandse popliedjes. Het boek is ingedeeld op decennium en bevat bij elk liedje een korte beschrijving en de tekst van het nummer. Het boek is een mooie aanvulling op de Nederlandse popmuziekgeschiedenis en biedt een mooie inkijk in de Nederlandse muziekcultuur.

Je kunt dit boek kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over popmuziek. In dit artikel hebben we een aantal van deze boeken besproken en verteld waar je ze kunt kopen. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de popmuziek, je eigen kennis wilt testen of gewoon op zoek bent naar een mooie lijst van popliedjes, er is altijd wel een boek te vinden dat bij je past.

Plaats een reactie