Boeken over populaire economie

Economie is een onderwerp dat voor veel mensen ingewikkeld en saai lijkt. Maar er zijn genoeg boeken over economie die op een begrijpelijke en interessante manier geschreven zijn. Deze boeken worden ook wel populaire economie genoemd. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

Freakonomics

Freakonomics is een boek geschreven door Steven Levitt en Stephen Dubner. Het boek gaat over de economie van alledaagse zaken, zoals misdaad, sport en ouderschap. Het boek is geschreven op een toegankelijke manier en bevat veel voorbeelden en anekdotes. Het boek is een bestseller en heeft veel positieve recensies gekregen.

Je kunt Freakonomics kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

De kleine Piketty

De kleine Piketty is een samenvatting van het boek Kapitaal in de 21e eeuw van Thomas Piketty. Het boek gaat over de groeiende ongelijkheid in de wereld en de rol van kapitaal hierin. Het boek is geschreven op een begrijpelijke manier en bevat veel grafieken en tabellen. Het boek is een goede introductie tot het werk van Piketty.

Je kunt De kleine Piketty kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

De schaduwelite voor en na de crisis

De schaduwelite voor en na de crisis is een boek geschreven door Ewald Engelen. Het boek gaat over de financiƫle elite en hun rol in de economische crisis van 2008. Het boek is kritisch en controversieel, maar bevat veel interessante inzichten. Het boek is geschreven op een toegankelijke manier en bevat veel voorbeelden en anekdotes.

Je kunt De schaduwelite voor en na de crisis kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

De economie van goed en kwaad

De economie van goed en kwaad is een boek geschreven door Tomas Sedlacek. Het boek gaat over de rol van moraliteit in de economie. Het boek is geschreven op een filosofische manier en bevat veel verwijzingen naar de geschiedenis en de literatuur. Het boek is een interessante kijk op de economie en de menselijke natuur.

Je kunt De economie van goed en kwaad kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn genoeg boeken over populaire economie die op een begrijpelijke en interessante manier geschreven zijn. In dit artikel hebben we een aantal van deze boeken besproken, waaronder Freakonomics, De kleine Piketty, De schaduwelite voor en na de crisis en De economie van goed en kwaad. Deze boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Plaats een reactie