Boeken over Portugal

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over dit land. In dit artikel zullen we een aantal van de beste boeken over Portugal bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

1. Portugal – Een gids voor cultuur en geschiedenis

Dit boek is geschreven door Barry Hatton en biedt een uitgebreide kijk op de geschiedenis en cultuur van Portugal. Het boek behandelt onderwerpen zoals de ontdekking van Brazilië, de dictatuur van Salazar en de hedendaagse politieke situatie. Het boek is geschreven in een toegankelijke stijl en is daarom geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde lezer.

Je kunt dit boek kopen bij lokale boekenwinkels of online bij Bol.com.

2. De laatste Portugese koning

Dit boek is geschreven door Antonio Lobo Antunes en is een roman die zich afspeelt in het Portugal van de jaren ’70. Het boek vertelt het verhaal van een man die terugkeert naar Portugal na jaren in Angola te hebben doorgebracht. Hij wordt geconfronteerd met de veranderingen die hebben plaatsgevonden in zijn thuisland en moet zich aanpassen aan een nieuwe realiteit.

Dit boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

3. De fado zangeres

Dit boek is geschreven door Lydia Rood en is een roman die zich afspeelt in Lissabon. Het boek vertelt het verhaal van de jonge fado zangeres Maria die droomt van een carrière in de muziek. Het boek biedt een kijkje in de wereld van de fado, de traditionele Portugese muziekstijl.

Dit boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

4. De Portugese keuken

Dit boek is geschreven door Edite Vieira en biedt een uitgebreide kijk op de Portugese keuken. Het boek bevat meer dan 200 recepten en biedt een inzicht in de culinaire geschiedenis van Portugal. Het boek is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde kok.

Dit boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

5. De stad der zienden

Dit boek is geschreven door José Saramago en is een roman die zich afspeelt in een denkbeeldige stad in Portugal. Het boek vertelt het verhaal van een groep mensen die plotseling blind worden en hoe zij proberen te overleven in een wereld zonder zicht. Het boek biedt een kritische kijk op de menselijke natuur en de maatschappij.

Dit boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over Portugal en de hierboven genoemde boeken zijn slechts een kleine selectie. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis, cultuur, literatuur of keuken van Portugal, er is altijd wel een boek te vinden dat bij je past. Je kunt deze boeken kopen bij lokale boekenwinkels of online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van Portugal en ontdek alles wat dit prachtige land te bieden heeft!

Plaats een reactie