Boeken over postzegels

Postzegels zijn kleine stukjes papier die wereldwijd worden gebruikt om post te versturen. Voor veel mensen zijn postzegels echter veel meer dan alleen maar een manier om post te frankeren. Postzegels zijn namelijk ook verzamelobjecten en er zijn dan ook vele boeken geschreven over postzegels en postzegelverzamelingen. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je deze boeken kunt kopen.

Boeken over postzegels voor beginners

Als je net begint met het verzamelen van postzegels, dan is het handig om een boek te hebben dat je op weg helpt. Een goed boek voor beginners is bijvoorbeeld “Postzegels verzamelen” van Rob Smit. Dit boek geeft een overzicht van de geschiedenis van postzegels en legt uit hoe je postzegels kunt verzamelen. Ook worden er tips gegeven over het opzetten van een postzegelverzameling en het bewaren van postzegels. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Boeken over specifieke postzegelverzamelingen

Als je al wat langer bezig bent met het verzamelen van postzegels, dan kan het interessant zijn om je te verdiepen in specifieke postzegelverzamelingen. Er zijn bijvoorbeeld boeken over postzegels van bepaalde landen, over postzegels met bepaalde thema’s of over postzegels uit een bepaalde periode. Een voorbeeld van een boek over postzegels van een bepaald land is “De postzegels van Nederland” van J.A. van der Ven. Dit boek geeft een overzicht van alle postzegels die ooit in Nederland zijn uitgegeven en is daarmee een must-have voor de Nederlandse postzegelverzamelaar. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Boeken over de waarde van postzegels

Als je postzegels verzamelt, dan wil je natuurlijk ook weten wat de waarde van je verzameling is. Er zijn dan ook boeken geschreven over de waarde van postzegels. Een voorbeeld van zo’n boek is “Postzegels: waarde en prijs” van J. van der Bijl. Dit boek geeft een overzicht van de waarde van postzegels uit verschillende landen en periodes. Ook worden er tips gegeven over het bepalen van de waarde van postzegels. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Boeken over de geschiedenis van postzegels

Postzegels hebben een lange geschiedenis en er zijn dan ook boeken geschreven over de geschiedenis van postzegels. Een voorbeeld van zo’n boek is “De geschiedenis van de postzegel” van J. van der Bijl. Dit boek geeft een overzicht van de geschiedenis van postzegels vanaf de eerste postzegel die in 1840 in Groot-BrittanniĆ« werd uitgegeven tot aan de postzegels van vandaag de dag. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn vele boeken geschreven over postzegels en postzegelverzamelingen. Of je nu net begint met het verzamelen van postzegels of al jaren bezig bent, er is altijd wel een boek dat bij je past. De boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com. Veel plezier met het verzamelen van postzegels!

Plaats een reactie